vineri, 29 martie, 2024

Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa de miercuri, cu un rulaj care a depăşit 29,3 milioane de lei

Distribuie:

Publicat:

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere şedinţa de miercuri, cu un rulaj care a depăşit 29,3 milioane de lei (peste 5,9 milioane euro).

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,98%, până la 12.077,21 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o creştere de 0,97%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a încheiat pe plus cu 0,79%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a câştigat 0,14%, potrivit Agerpres.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în creştere cu 0,98%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a consemnat un avans de 0,03%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, s-a apreciat cu 0,17%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Banca Transilvania, cu aproximativ 5,9 milioane de lei, urmate de titlurile Fondul Proprietatea, care au generat schimburi în valoare de aproape 5 milioane de lei, şi de cele ale Romgaz – peste 2 milioane de lei.

Continuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img