News Flash:

Bursele lunare de 670 de lei pentru rezidenti, in Ordonanta 18/2009 privind rezidentiatul

22 Martie 2014
1663 Vizualizari | 0 Comentarii
Acordarea unei burse lunare neimpozabile de 670 de lei pentru medicii si farmacistii rezidenti a fost inclusa in Ordonanta privind organizarea si finantarea rezidentiatului, printr-o OUG care a fost publicata vineri in Monitorul Oficial.

 OUG privind adoptarea unor masuri de reorganizare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata vineri in Monitorul Oficial, prevede printre altele completarea cu un articol a Ordonantei nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului.

Conform noului articol introdus in Ordonanta 18, medicii rezidenti incadrati in directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, precum si cei incadrati in alte unitati cu personalitate juridica din subordinea Ministerului Sanatatii beneficiaza de drepturile prevazute la art. 13 alin. (1), precum si la art. 18 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Articolul 13 din OUG 103/2013 prevede, la alineatul 1, ca in 2014, cuantumul compensatiei banesti, respectiv al alocatiei valorice pentru drepturile de hrana si, respectiv, valoarea financiara anuala a normelor de echipare, precum si valoarea financiara a drepturilor de echipament se mentin in plata la nivelul stabilit pentru anul 2013.

 Articolul 18, care vizeaza, de asemenea, rezidentii, se refera la bursele lunare acordate acestora.

Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2014, medicii rezidenti, medicii dentisti rezidenti si farmacistii rezidenti din unitatile sanitare de stat, cu un salariu lunar brut/solda bruta lunara mai mic/mica de 3.000 de lei, care nu include drepturile aferente garzilor efectuate pentru asigurarea continuitatii asistentei medicale in afara normei legale de munca si a programului normal de lucru de la functia de baza, beneficiaza de o bursa de rezidentiat in cuantum lunar de 670 de lei.

"Bursa de rezidentiat (...) nu face parte din salariul brut/solda bruta, nu este supusa impozitului pe venit si nu constituie baza de calcul pentru contributiile de asigurari sociale de stat, asigurari pentru somaj, asigurari sociale de sanatate sau pentru accidente de munca si boli profesionale. Plata lunara a bursei de rezidentiat se realizeaza din bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Sanatatii", mai prevede, la alineatele 2 si 3, articolul 18.

Mediafax.ro

monitorul oficial
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1594 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020639 (s)