sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Bursele scad puternic in urma victoriei lui TRUMP

Distribuie:

Publicat:

Indicele american Standard&Poors’s 500 a coborat cu 5%, in timp ce peso-ul mexican s-a prabusit cu pana la 11%, cel mai mult dupa 1994.

Titlurile americane de Trezorerie, yenul si aurul au urcat cel mai mult dupa rezultatul pro-Brexit al referendumului care a avut loc in iunie in Marea Britanie.

Victoria lui Trump a fost descrisa de catre analisti ca avand potentialul sa provoace turbulente pe pietele financiare, care mizau pe continuarea politicilor care au coincis cu a doua cea mai lunga piata bull (taur) din istoria S&P 500.

Brexit-ul a fost cel mai recent soc politic, care a condus la un declin de 5,3% al inducelui S&P 500 in doua sedinte de tranzactionare.

”Cu cat sunt numarate mai multe voturi, pare tot mai probabil ca Trump va castiga, piata are o scadere masiva”, a spus Karl Goody, manager de averi la firma Shaw and Partners in Sydney.

Majoritatea sondajelor indicau ca Clinton este inaintea lui Trump in optiunile electoratului, iar casele de pariuri anticipau o probabilitate de 80% ca acest lucru sa se intample.

Indiele londonez FTSE 100 a scazut cu 3,6%, MSCI Asia Pacific, care exclude Japonia, a pierdut 2,9%, cel mai mult dupa Brexit.

Dolarul s-a depreciat cu minim 1% fata de francul elvetian, euro si lira sterlina, randamentul titlurilor Trezoreriei SUA a coborat cu 0,1%, la 1,75%, in timp ce pretul petrolului a scazut cu 3,2%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img