vineri, 29 martie, 2024

Busuiocul si beneficiile sale. Iata in cate moduri il poti prepara

Distribuie:

Publicat:

Busuiocul – folosit inca din antichitte – este considerat un remediu natural eficient in lupta cu numeroase afectiuni, cum ar fi colesterolul ridicat, acneea sau artrita reumatoida scriei realitatea.net.

Mentine inima sanatoasa. Cu un gust asemanator anasonului, busuiocul este o planta bogata in carotenoizi, precum betacaroten, care protejeaza celulele de efectele negative ale radicalilor liberi si previne procesul de oxidare a colesterolului pe vasele de sange. Astfel, busuiocul reduce riscul de ateroscleroza si atac de cord. Datorita continutului de magneziu, busuiocul este recomandat in mentinerea sanatatii cardiovasculare prin relaxarea muschilor si a vaselor de sange, imbunatatind circulatia sangelui. Reduce simptomele artritei. Busuiocul are puterea de a reduce simptomele artritei reumatoide datorita unei substante denumita eugenol care inhiba activitatea unei enzime ce duce la afectarea articulatiilor si oaselor. Rezolva problemele digestive. Daca va simtiti balonati sau aveti crampe la stomac e bine sa stiti ca o cana cu ceai de busuioc poate rezolva problemele digestive.

Va reda energia. Este un bun energizant, drept pentru care chiar si medicii il recomanda pacientilor care se confrunta cu stari prelungite de oboseala, persoanelor deprimate sau celor lipsite de energie. In acest sens il puteti consuma fie sub forma de ceai, fie sub forma de frunze proaspete puse in salate sau ca ulei esential.Revigoreaza functiile hepatice. Substantele cetonice descoperite de biochimisti actioneaza direct asupra celulelor hepatice. Aceste substante apar numai la fierberea frunzelor uscate de busuioc si ele ajuta asadar si organismul sa se detoxifice. Trateaza afectiunile pielii. Pentru tratarea oricarei afectiuni a pielii, specialistii recomanda alifia de busuioc. Se pune la fiert o mana de busuioc intr-o jumatate de kilogram de untura proaspata. Se lasa la racit si a doua zi se incalzeste iar, pentru a se putea strecura. Se amesteca apoi untura strecurata cu o lingura cu ceara de albine topita si doua linguri cu miere de albine. Se omogenizeaza bine amestecul. Efectele sunt uimitoare.

Moduri de preparare

Ceai:
– 10-12 frunze spalate si strivite si o lingurita rasa de ghimbir se prajesc intr-o tigaie, la foc mic, pana cand frunzele se inmoaie. Se adauga o cana cu apa si se fierb cateva minute. Se adauga o lingurita de miere si se beau 3 ceaiuri caldute pe zi, prin inghitituri rare, dupa mesele principale..
Infuzie:
– 1 lingura busuioc, uscat si maruntit, la 200 ml apa clocotita; se acopera vasul si se lasa sa infuzeze 10 minute
Suc:
– Se stoarce sucul a 10-15 frunze; se adauga o lingurita de suc de ghimbir si o lingurita de miere. Se amesteca si se consuma dimineata si seara.

Decoct:
– 2 linguri de radacina maruntita la 500 ml de apa clocotita; se continua fierberea inca 2 minute la foc scazut, apoi se ia vasul de pe foc, se acopera si se lasa 15 minute. Lichidul rezultat se bea caldut, in 3-4 reprize, in decursul unei zile.
Sau:
– 4 linguri de radacina maruntita la 500 ml de apa. Se prepara in acelasi mod. Se foloseste in aplicatii locale sub forma de comprese.
Pudra:
– Se foloseste pudra din frunze de busuioc uscate, care se prizeaza pentru inlaturarea congestiilor nazale.
Frunze crude:
– se mesteca 4 frunze de busuioc dimineata, pe stomacul gol

De asemenea, frunzele de busuioc maruntite, proaspete sau uscate sunt folosite pentru a aroma diverse tipuri de legume, fripturi sau mancaruri, supe si inclusiv salate de legume si de fructe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img