miercuri, 27 martie, 2024

Bute este increzator in sansele sale de castig:”La 28 noiembrie voi obtine a cincea victorie, voi fi campion mondial”

Distribuie:

Publicat:

Pugilistul Lucian Bute a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Londra, ca este increzator in sansele sale la meciul din data de 28 noiembrie cu britanicul James DeGale, el precizand ca va recastiga centura IBF la categoria supermijlocie, pe care a detinut-o aproape cinci ani.

“Sunt bucuros ca ma aflu aici. Ultima daca cand am fost aici am avut o experienta neplacuta, in 2012 (n.r. – infrangere in fata lui Carl Froch, la Nottingham). Mi-am pierdut titlul. Iar acum ma simt pregatit, am o echipa noua, oameni noi in spatele meu, ii multumesc managerului meu pentru ca mi-a dat acesta oportunitate de a deveni din nou campion mondial. Este important pentru mine deoarece am detinut aceasa centura cinci ani. In 28 noiembrie voi fi noul campion mondial. Sunt foarte increzator. Vreau sa ii multumesc si lui James (DeGale) pentru oportunitate. Este un boxer foarte bun. Stiu ca seara de 28 noiembrie va fi extraordinara. Ma bucur ca voi boxa in fata fanilor mei, in Quebec City. Am boxat acolo de patru ori si nu am pierdut. La 28 noiembrie voi obtine a cincea victorie, voi fi campion mondial”, a spus Bute in conferinta de presa ce a avut loc la stadionul Emirates.

Lucian Bute va boxa, la 28 noiembrie, la Videotron Centre din Quebec, cu britanicul James DeGale, care isi va pune in joc centura de campion IBF la categoria supermijlocie.

Bute a mai boxat de patru ori la Quebec si spera ca a cincea oara sa-si recupereze centura pe care a detinut-o mai bine de patru ani si jumatate, intre octombrie 2007 si mai 2012. Unul dintre succesele lui cele mai importante a fost la 5 noiembrie 2011, cand l-a invins pe Glen Johnson, in sala Colisee Pepsi, in fata a peste 15.000 de spectatori.

In varsta de 29 de ani, campionul olimpic de la Beijing, James DeGale (21 de victorii, o infrangere, 14 KO), a intrat in posesia centurii IBF, in luna mai, la Boston, dupa ce l-a invins pe americanul Andre Direll. Centura a fost detinuta de Carl Froch, fiind pusa in joc dupa retragerea britanicului. Singura infrangere a lui DeGale a fost in 2011, in meciul cu George Groves.

Lucian Bute a detinut si el centura IBF, pe care a pierdut-o in favoarea lui Carl Froch, in mai 2012. Bute, 35 de ani, 32 de victorii, doua infrangeri, 25 KO, a boxat ultima data in august, cand l-a invins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img