sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Buzatu : “Unele proiecte de dezvoltare sunt intarziate din cauza lipsei fortei de munca”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a afirmat, ca proiectele locale de dezvoltare sunt intarziate din cauza faptului ca firmele de constructii se confrunta cu o criza acuta a fortei de munca. Prezent in cadrul sedintei extraordinare a CJ Vaslui, de vineri, 8 ianuarie, Buzatu a fost intrebat despre stadiul derularii proiectului de reabilitare a retelelor de apa si canalizare din judet, dar si despre intarzierea unor lucrari, timp in care, presedintele a afirmat ca au fost intalnite situatii in care firmele nici macar nu s-au prezentat la licitatii din cauza lipsei de personal.

"Dificultatile in derularea proiectelor vin din lipsa manii de lucru. Am fost nevoiti sa scoatem de vreo sase, sapte ori la licitatie o anumita parte din retelele de apa si canalizare pentru ca nu se prezenta nimeni si abia acum cu foarte multe greutati am reusit sa depasim acest obstacol.

 

E o situatie delicata, pentru ca pe piata muncii si a unitatilor de profil nu exista forta de munca disponibila. Noi am fi bucurosi nu sa vina o societate la achizitiile noastre, ci doua, trei, cinci, pentru a avea o concurenta reala, dar din pacate, in multe situatii nu avem decat sa constatam ca nu s-a prezentat nimeni.

Sper ca lucrurile acestea se vor mai schimba, desi nu este nimic incurajator in acest sens", a afirmat Dumitru Buzatu. Reprezentantul CJ a propus ca in urmatoarea sedinta a forului decizional judetean, conducerea Aquavas sa prezinte o situatie privind stadiul lucrarilor derulate in cadrul proiectelor de reabilitare a retelelor de apa si canalizare.

Tot in sedinta de vineri, Buzatu a fost desemnat "reprezentant al CJ Vaslui in Adunarea Generala a Asociatiei pentru dezvoltare intercomunitara de utilitati publice pentru serviciul de alimentare cu apa si de canalizare din municipiile Vaslui, Barlad, Husi si orasul Negresti".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img