joi, 28 martie, 2024

Călin Popescu Tăriceanu nu vrea Congres la ALDE: E foarte greoaie şi ne-ar fi obligat la o serie de paşi şi decizii pe care să le adoptăm

Distribuie:

Publicat:

Delegaţia Permanentă a ALDE a aprobat, miercuri, organizarea unei Conferinţe Naţionale în cadrul căreia vor fi luate în discuţie principalele teme şi proiecte cu care partidul se va prezenta în alegerile locale şi parlamentare de anul acesta, a anunţat preşedintele ALDE, senatorul Călin Popescu Tăriceanu.

"Delegaţia Permanentă a luat în discuţie necesitatea organizării unei conferinţe naţionale şi a aprobat acest lucru. Organizarea unei conferinţe naţionale care să permită dezbaterea şi aprobarea principalelor teme politice de campanie şi principalelor proiecte cu care ALDE se va prezenta în alegerile locale şi parlamentare anul acesta. Sigur că aveam şi opţiunea unui congres, însă organizarea unui congres, conform normelor statutare, este foarte greoaie şi ne-ar fi obligat la o serie de paşi şi decizii pe care să le adoptăm şi care să ţină cont de realităţile politice", a precizat Tăriceanu.

Conferinţa Naţională va fi organizată, potrivit liderului ALDE, la o dată "care să presupună o agendă politică ceva mai liberă", pentru a creşte vizibilitatea temelor principale pe care partidul vrea să le transmită electoratului.

"După cum vedeţi, ne pregătim cu repeziciune pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, o posibilă cădere a Guvernului, o nouă nominalizare, toate aceste lucruri vor presupune o agendă politică care va atrage atenţia publicului pe aceste subiecte şi de aceea vrem să avem flexibilitatea de a organiza Conferinţa naţională şi nu un congres, la o dată care să ne convină, care să presupună o agendă politică ceva mai liberă, în aşa fel încât să avem vizibilitate pentru a transmite cetăţenilor temele noastre principale, preocupările noastre şi proiectele cu care candidaţii noştri vor veni în faţa alegătorilor", a subliniat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a mai precizat că la această conferinţă vor fi prezentaţi şi o parte din candidaţii la alegerile locale.

"La această conferinţă naţională vom prezenta şi o serie de candidaţi la alegerile locale. Dacă vor fi şi parlamentare, sigur că acest lucru ne va permite să prezentăm şi lista pentru alegerile parlamentare", a încheiat Tăriceanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img