News Flash:

Când mâncărimile de piele anunță probleme cu ficatul: Cum se manifestă

20 Septembrie 2021
174 Vizualizari | 0 Comentarii
mancarime picior 990x613

Mâncărimile de piele sunt o manifestare destul de comună a bolilor cronice de ficat, deși nu toți pacienții pot avea acest simptom. Pruritul asociat problemelor de ficat poate fi cauzat de mai mulți factori și poate duce, la rândul său, la anumite complicații, motiv pentru care este important să fie semnalate medicului orice simptome neobișnuite.

Mâncărimile de piele pot fi localizate pe brațe, gât, piept, picioare sau pe tot corpul, ducând la o dorință arzătoare de scărpinat și inevitabilele probleme asociate: afectarea calității vieții, insomnie sau leziuni infecțioase.

În acest articol vom afla de ce apar mâncărimile de piele în bolile de ficat, când e cazul să mergi la medic și cum pot fi ameliorate acestea.

Mâncărimile de piele în bolile de ficat – care sunt cauzele?

Mâncărimile pielii sunt rar întâlnite în bolile de ficat asociate consumului de alcool (hepatită alcoolică, ciroză alcoolică) sau în steatoza hepatică nonalcoolică (ficatul gras). Cu toate acestea, pot apărea în cazul acestor afecțiuni hepatice cronice:

Ciroză biliară primară

Colangită sclerozantă primară (primitivă)

Colestază intrahepatică de sarcină

Potrivit cercetătorilor, există mai mulți factori de risc care pot contribui la apariția mâncărimilor de piele în cazul pacienților care suferă de aceste afecțiuni. Printre aceștia se numără:

COntinuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043549 (s)