sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Cât costă un aparat dentar și care sunt beneficiile pe care ți le oferă?

Distribuie:

Publicat:

Îți dorești să-ți corectezi poziția dinților și să te bucuri din nou de o masticație corectă și de o vorbire fluentă?

Atunci recomandat este să investești în tine și să descoperi cat costă un aparat dentar, precum și care sunt beneficiile de care ai parte cu ajutorul unuia. Această soluție este una modernă, practică și eficientă, ce îți oferă rezultate pe termen lung!

Cât costă un aparat dentar?

Înainte de a te întreba cât costă aparatul dentar pe care ți-l dorești, trebuie să știi că acest aspect depinde în totalitate de modelul pe care îl alegi. Printre cele mai populare tipuri de aparate dentare de pe piață sunt:

·       aparatele metalice – sunt cele mai convenabile din punct de vedere financiar. Chiar dacă brackeții sunt vizibili pe dinți, aceștia îți strâng foarte bine dantura, până când aceasta își corectează poziția. De regulă, trebuie să porți aparatul metalic aproximativ 2 ani pentru a obține rezultatele dorite;

·       aparate din safir – mai discrete și mai elegante, aparatele din safir sunt moderne și interesante, oferindu-ți posibilitatea de a le purta fără a te simți stânjenit;

·       aparate dentare invizibile – cunoscute și sub denumirea de aparate dentare linguale, aceste dispozitive se aplică în partea inferioară a dinților. Brackeții sunt obținuți dintrun aliaj de aur antialergic, ceea ce îți va oferi un confort sporit pe termen lung.

Prețul fiecărui aparat dentar îl poți afla direct de la medicul ortodont cu care colaborezi, cu mențiunea că cel metalic este cel mai ieftin, iar cel invizibil este cel mai scump.

De la ce vârstă îți poți pune un aparat dentar?

Dacă ai dinți sănătoși, a căror problemă este doar poziția, poți purta aparatul dentar la orice vârstă. La prima vizită la ortodont, acesta va face o evaluare a modului în care se prezintă dantura ta, iar ulterior, în baza unor radiografii va ști cum să intervină pentru a-ți oferi rezultatele dorite.

Este tratamentul ortodontic dureros?

Dacă îți faci griji în privința durerii, uită de acest aspect. Medicii au la dispoziție anestezice puternice, pe care le utilizează astăzi cu încredere. Mai mult, după aplicarea aparatului dentar nu vei simți durere, ci un ușor disconfort. Este normal ca acest lucru să se întâmple atunci când în cavitatea bucală îți este introdus un dispozitiv străin, însă în doar câteva zile te vei obișnui cu o nouă rutină.

Care sunt avantajele purtării unui aparat dentar?

Foarte important este să cunoști și beneficiile de care ai parte când porți un aparat dentar. Printre cele mai importante se numără:

·       igiena corectă – aparatul dentar te obligă să fii mult mai responsabil când vine vorba despre îngrijirea danturii;

·       reduci riscul de apariție a parodontozei – atunci când dinții sunt înghesuiți, sunt și dificil de curățat, iar mușcăturile incorecte conduc deseori la apariția parodontozei;

·       reduci riscul de apariție a prolemelor la nivelul articulațiilor temporo-mandibulare;

·       te bucuri din nou de o vorbire corectă;

·       poți zâmbi oricând nestingherit.

Pentru cât timp trebuie să porți aparatul dentar?

Răspunsul la această întrebare variază în funcție de modul în care se prezintă dantura ta, dar și în funcție de tipul de aparat dentar pentru care optezi. De regulă, perioada de tratament este curprinsă între 6 luni și 2 ani.

FamilyDent.ro îți pune la dispoziție o varietate de servicii excelente, datorită cărora vei avea din nou o dantură sănătoasă și frumoasă. De la montarea unui aparat dentar, până la implanturile de top sau eliminarea cariilor cu ajutorul plombelor – iată doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să mergi în mod frecvent la stomatolog!

Date de contact:

Email: info@familydent.ro

Telefon: 0745080015 / 0745080016

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img