vineri, 29 martie, 2024

Cât de bune sau rele sunt mezelurile. Sfaturile Mihaelei Bilic despre cum să alegi cea mai bună șuncă presată sau cel mai bun salam

Distribuie:

Publicat:

Un sandwich cu șuncă presată sau salam, pe post de gustare sau chiar în loc de una dintre mesele principale, atunci când suntem pe fugă ori câțiva crenvurști delicioși cu muștar sau simpli, pot fi alegerile cele mai la îndemână pentru mulți dintre noi. Auzim des că mezelurile nu sunt bune pentru sănătate însă pare că nu este chiar așa. Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne explică de ce.

”A venit toamna, începem serviciu, începem școala și avem nevoie de un sandwich. Și ce sandwich ar fi acela dacă nu ar conține o felie de șuncă sau o felie de salam? Mezelurile par a fi un subiect controversat, însă vreau să ne lămurim, acestea nu sunt produse care trebuie evitate ci, mai degrabă apreciate, pentru că de fapt un fel de concentrat din carne. Se concentrează în ele proteinele, grăsimea, gustul, avem mai multă sare și, din acest motiv mezelurile trebuiesc consumate mai rar, în cantitate mai mică, pentru plăcerea gustului”, a explicat dr. nutriționist Mihaela Bilic, într-un video, pe pagina ei de Facebook.

COntinuarea pe clicksanate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img