joi, 18 aprilie, 2024

Cât de mult contează nivelul coenzimei Q10 din organism: Bolile grave asociate cu un nivel redus

Distribuie:

Publicat:

Coenzima Q10 este un compus care ajută la generarea de energie în celule și are o multitudine de beneficii pentru sănătate. Deși organismul produce acest compus în mod natural, odată cu înaintarea în vârstă producția începe să scadă, motiv pentru care este nevoie de obținerea ei din suplimente sau alimente.

O scădere a nivelului de coenzima Q10 a fost asociată cu bolile de inimă, tulburările cerebrale, diabetul și cancerul, iar lucru arată cât de important este să existe un nivel optim din coenzima Q10.

Coenzima Q10, în alimente

Coenzima Q10 se găsește într-o serie importantă de alimente, fapt ce o face accesibilă, mai ales dacă nu sunt limitări în consumul respectivelor produse.

Astfel, coenzima Q10 se găsește în:

– pește gras – păstrăv. ton, somon, macrou și sardine;

– organe – ficat, rinichi, inimă sau creier;

– carne de pui, vită și porc;

– spanac;

– broccoli;

– cereale integrale.

Coenzima Q10, beneficii pentru sănătate

Poate ajuta la tratarea insuficienței cardiace. Insuficiența cardiacă este adesea o consecință a altor afecțiuni cardiace, cum ar fi boala coronariană sau hipertensiunea arterială. Aceste afecțiuni pot duce la creșterea daunelor oxidative și la inflamarea venelor și arterelor, potrivit dcmedical.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img