sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cât de sănătoşi sunt românii din mediul rural? Rezultatele unor testări gratuite

Distribuie:

Publicat:

Caravana „Sănătatea vine la tine”, proiect al Alianței Pacienților Cronici din România, cu focus pe boli cardiovasculare și diabet, a testat în perioada mai-iulie a acestui an 1229 de persoane din mediul rural.

Caravana a ajuns în șapte județe: Caraș Severin: Pojejena, Mureș: Beica de Jos, Iași: Cotnari, Dolj: Cîrna și Cetate, Ialomița: Gârbovi, Călărași: Nicolae Bălcescu, Dâmbovița: Morteni.

Analizele efectuate gratuit au fost: glicemie, hemoglobina glicată, colesterol (toate acestea atât la fața locului, cât și în laborator), analize de sânge (hemogramă, profil lipidic, feritină), EKG, testul Michigan pentru complicațiile diabetului, chestionar de risc cardiovascular.

Echipa de medici, asistente medicale, studenți la Medicină, elevi ai școlilor post-liceale sanitare au efectuat nu doar investigații, ci și educație medicală despre bolile cardiovasculare și despre controlul diabetului, au distribuit broșuri educative, au dat sfaturi despre nutriție și schimbarea stilului de viață și au încurajat persoanele prezente să discute cu medicii de familie despre problemele de sănătate descoperite.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img