vineri, 19 aprilie, 2024

Cât îl costă pe un român alimentarea cu curent a mașinii electrice. Prețul trece de 2000 lei

Distribuie:

Publicat:

După creșterea prețului la combustibil, care i-a enervat pe toți românii, mulți s-au gândit să se reprofileze asupra mașinilor electrice, pentru a economisi bani. Însă, după acest val mare de cereri pentru acest timp de mașini, s-au speculat zvonuri conform cărora nici această opțiune nu este una mai profitabilă.

Pentru a clarifica situația, un român a dezvăluit la ce costuri ajunge cu alimentarea cu curent a mașinii sale electrice, iar suma de bani nu este deloc de neglijat. Ce mașină deține bărbatul și la ce prețuri ajunge atunci când o alimentează cu curent.

Costurile pe care le suportă un român pentru a-și alimenta mașina electrică

După numeroasele discuții din spațiul public stârnite de criza creșterii alarmante ale prețului la combustibil, românilor le-a venit ideea să se reprofileze înspre mașinile electrice. La scurt timp după ce mai mulți români s-au declarat dispuși să încerce acest tip de mașină, gurile rele au spus că nici această opțiune nu este un a extrem de profitabilă.

Din acest motiv, un român a fost dispus să facă un calcul mediu al prețului pe care îl plătește pentru a-și alimenta mașina electrică. Acesta deține o mașină Dacia Spring, cu care a parcurs într-un an, 47.000 de km.

”Energia electrică cumpărată din octombrie 2021 până acum, când am 46.753 km, este de 2099,57 lei, adică doar 5,09 lei pe suta de kilometri!”, a dezvăluit șoferul, potrivit electromobilitate.com.

Ce cheltuieli suportă oamenii care au mașini electrice

De asemenea, pentru a le oferi oamenilor cât mai multe informații utile, acesta a dezvăluit și care sunt celelalte cheltuieli pe care le-a avut pentru mașina electrică, în afară de cele pentru alimentare. Așadar, acesta a cheltuit 446 lei pentru RCA, 509 lei pentru CASCO și 2.842 lei pentru extra garanția asigurării. Suma de 200 lei pentru revizia de 30.000 de km și anvelopele de iarnă, care au costat 760 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img