marți, 19 martie, 2024

Cătălin Drulă lovește inteligent și explică de ce pe autostrăzi au loc mai puține accidente: Separarea mediană reduce impactul frontal

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, lovește din nou cu inteligența sa! Ministrul a declarat că autostrăzile sunt absolut necesare în România, întrucât reduc riscul accidentelor rutiere. Parapetul median de pe autostrăzi sau drumuri expres reduce riscul impactului frontal, cel mai periculos dintre toate şi soldat cu cele mai multe victime. ”Cea mai importantă măsură de siguranţă pe care ar putea să o facă România, să construim infrastructură nouă”, a afirmat Drulă.

Ministrul Transportutilor, Cătălin Drulă, a fost întrebat, marţi seară, la TVR, dacă mai multe autostrăzi ar reduce numărul de accidente şi a afirmat: ”Da, absolut şi asta e ceva ce vedem deja. Autostrada Bucureşti – Contanţa, pe care o stiu toţi românii, că poate au mers pe ea la mare, în trecut, înainte să existe autostrada, drumul adiacent, Bucureşti – Lehliu – Feteşti – Cernavodă – Constanţa era un carnagiu, subiect de tragedii cotidiene în sezonul estival mai ales”.

Ministrul Transporturilor a adăugat că cea mai importantă măsură de siguranţă pe care ar putea să o ia România este construirea de infrastructură rutieră nouă.

”Avem exemplul autostrăzii între Sibiu şi Deva unde, iarăşi, pe DN1, DN7 erau accidente cu victime, din păcate, cu decese foarte des, asta a încetat de când avem acolo autostrada şi multe alte exemple unde am construit autostrăzi sau drumuri rapide pentru că cel mai grav tip de accidente este coliziunea frontală şi cel mai bine pe aceste drumuri expres, autostrăzi, care au separare mediană, au aceste parapete de protecţie este că previn coliziunile frontale şi astfel sunt mult mai sigure, practic salvează vieţi. Este cea mai mare şi importantă măsură de siguranţă pe care ar putea să o facă România, să construim infrastructură nouă”, a mai declarat Drulă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img