joi, 28 martie, 2024

Cătălin Ivan: Un CEx statutar şi responsabil ar trebui să-i ceară demisia lui Liviu Dragnea

Distribuie:

Publicat:

Europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan apreciază că membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD ar trebui să ceară, în şedinţa de luni, demisia lui Liviu Dragnea şi să organizeze de urgenţă congres.

"Comitetul Executiv Naţional de mâine, dacă ar fi reprezentativ şi ar asculta nemulţumirile şi îngrijorările membrilor de partid, despre asta ar trebui să discute. Un CEX statutar şi responsabil ar fi trebuit să-i ceară demisia lui Liviu Dragnea şi să organizeze de urgenţă congres extraordinar. Nu se va întâmpla însă. Totuşi, chiar şi aşa, 2018 va fi anul în care ne vom despărţi de Liviu Dragnea", a scris Ivan pe Facebook.

El este de părere că şedinţa CEX de luni reprezintă "un moment foarte bun de bilanţ pentru primul an de guvernare" şi, de asemenea, "o evaluare a lui Liviu Dragnea".

"Dacă să fii în opoziţie este relativ uşor, guvernarea oferă liderilor politici şansa să-şi dovedească realele calităţi sau, din contră, incompetenţa. În CEx-ul de mâine cred că ar trebui să se vorbească despre o evaluare a lui Liviu Dragnea, cel care şi-a asumat această guvernare, care a fost susţinut necondiţionat de partid pentru a pune în aplicare ceea ce românii au votat în decembrie 2016", spune Cătălin Ivan.

Europarlamentarul afirmă că anul 2017 a însemnat izolarea totală a României în plan extern şi includerea ţării "pe lista neagră a ţărilor cu democraţii fragile, cu derapaje grave de la principiile statului de drept".

"2017 a însemnat izolarea totală a României în plan extern, includerea acesteia pe lista neagră a ţărilor cu democraţii fragile, cu derapaje grave de la principiile statului de drept, cu investiţii străine în scădere, cu o accentuare a fenomenului de depopulare, tot mai mulţi români părăsind ţara, cu blocaje în aproape toate segmentele economiei, cu investiţii publice aproape inexistente, cu categorii sociale tot mai nemulţumite, cu o administraţie locală lăsată fără resurse proprii şi, practic, în imposibilitatea de a mai susţine proiecte locale de dezvoltare, fără fonduri europene atrase, ş.a.m.d.", adaugă Cătălin Ivan.

Ivan susţine, de asemenea, că anul 2017 a fost şi anul "în care Dragnea a încercat să pună mâna pe puterea absolută în România".

"Dacă din programul de guvernare s-a ales praful, nimeni nu mai ştie astăzi exact ce şi cât s-a realizat, agenda personală a lui Liviu Dragnea a fost urmărită cu foarte mare grijă şi determinare. Anul 2017 a fost anul în care Dragnea a încercat să pună mâna pe puterea absolută în Romania, să scape de dosarele penale, să-şi pună agoniseala din fapte evidente de corupţie la adăpost, să scape de orice urmă de opoziţie din partid şi, practic, să-şi asigure libertatea, indiferent de costuri", mai spune Cătălin Ivan.

AGERPRES/

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img