sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cât rezistă carnea la congelator. Greșeala pe care o fac mulți oameni

Distribuie:

Publicat:

Cine nu are în congelator măcar un pachet de carne congelată? Dar țineți cont de când ați pus-o acolo? Deși congelarea este cea mai bună metodă de a păstra alimentele nealterate, nu este o soluție pe termen nedefinit, cum ați putea crede. 

E adevărat, temperatura sub 0° previne creșterea numărului de bacterii. Fie că alimentele pe care le cumpărați sunt gata congelate sau le puneți proaspete la congelator, trebuie să știți cât puteți păstra la rece diferite categorii de produse, încat să le consumați în siguranță.

Cât rezistă carnea de porc la congelator

O bucată de carne de porc proaspătă nu trebuie să fie neapărat congelată dacă urmează să o gătești în maxim 5 zile. Ea poate fi ținută fără probleme în frigider, negătită. Odată preparată, carnea de porc ținută la frigider trebuie consumată în următoarele 3-4 zile, scrie foodstory.ro.

Carnea tocată de porc păstrată la congelator poate fi consumată fără emoții până la opt luni. Fripturile din ceafă, pulpă sau mușchi pot fi considerate proaspete dacă sunt consumate în termen de 6 luni de la congelare. O bucată compactă de carne, neporționată, poate rezista la congelator chiar și un an, potrivit specialiștilor. Dacă este depășit termenul recomandat, nu înseamnă că pachetele trebuie aruncate la gunoi, însă este posibil să nu mai aibă aceeași savoare și aceleași proprietăți.

Cum se congelează carnea în mod corect

Dacă vreți să păstrați carnea la congelator pe o perioadă îndelungată, aceasta va trebui tăiată în bucăți mai mici. În acest fel, atunci când veți vrea să o gătiți, veți putea decongela numai cantitatea de carne de care aveți nevoie pentru o singură masă.

Începeți prin a tăia carnea în cantitățile necesare pentru un singur fel de mâncare și îndepărtați stratul de grăsime. Pasul următor este să clătiți bine carnea cu apă rece. Acest pas vă va ajuta la formarea unui strat de gheață, care va proteja alimentul. Carnea astfel tăiată și pregătită trebuie împachetată individual în folie de aluminiu sau într-un strat gros de folie de plastic. Ambalajul trebuie presat, pentru a elimina orice urmă de aer.

Pentru a evita încurcăturile și a uita care sunt pachetele care ar trebui consumate cu prioritate, puteți eticheta pungile cu data congelării.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img