News Flash:

Ca in Vaslui. Nu sunt bani pentru plata indemnizațiilor restante

18 Noiembrie 2015
2351 Vizualizari | 1 Comentarii
In judetul barosului Dumitru Buzatu, care se pare ca a gasit o metoda de a “fenta” procurorii DNA, aproximativ 2000 de persoane asteapta sa primeaca indemnizatiile restante.

Exemplul cel mai clar este cel din comuna vasluiana Puscasi, unde 30 de persoane care aveau ca principal sursa de venit ajutorul de stat, nu au mai primit bani. Edilul comunei ridica din umeri si spune ca nu are pur si simplu de unde sa aloce din bugetul propriu 15% pentru a plati acest indemnizatii, asa cum prevede legea.

Toate primariile au avut prinse in buget la inceputul anului sumele destinate platilor la capitolul asistenta sociala. Majoritatea edililor au cheltuit insa o parte din fonduri pentru alte plati sau pentru diverse investitii. Astfel au ramas fara banii pentru indemnizatiile persoanelor cu handicap pentru ultimele patru luni din an. “Eu am avut bugetul la inceputul anului, dar l-am cheltuit."

 “Eu am avut bugetul la inceputul anului, dar l-am cheltuit. Nu am lasat de-o parte banii pentru asistenta sociala. Am zis ca vine rectificarea si primim alti bani. Acum nu am de unde sa le dau salariile”, a declarat primarul din Puscasi, Nicolae Ignat.

Singura solutie pentru ca aceste persoane sa isi primeasca banii este ca noul GUVERN al Romaniei sa aloce fonduri la rectificarea bugetara din decembrie. Sumele lunare pe care le primesc atat beneficiarii de drept, cat si insotitorii lor, nu sunt mai mari de 780 de lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1008 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040482 (s)