News Flash:

"Ca la noi, la nimeni" - FOTO

25 Noiembrie 2013
4577 Vizualizari | 1 Comentarii
Strazi in Husi
Ceea ce ar fi trebuit sa rezolve "Marea Asfaltare" se pare ca va mai trebui sa treaca o bucata buna de timp pana cand se va infaptui. De fapt si de drept, trei strazi din municipiul Husi, chiar unele dintre cele mai importante, nici nu au fost incluse in proiectul grandios.

Vorbim aici despre strada "Stefan Cel Mare" - o ruina antica, plina de gropi. Aceasta strada ar putea fi transformata foarte bine intr-un parc deoarece pe aceasta straduta putini sunt cei care se mai incumeta sa intre si sa circule. In doar o suta de metri, sunt putin peste saizeci de gropi mai mici si mai mari, care fac traficul sa fie un adevarat infern.

O alta strada care nu a fost inclusa in proiect este strada "Bariera Pascal". O strada batrana, pietruita, plina de secrete si gropi. Aceasta strada are o importanta destul de mare, deoarece aceasta face legatura dintre doua cartiere mari ale municipiului Husi, Corni si Dric, in doar 800 de metri. In lipsa modernizarii acesteia, conducatorii auto se vad nevoiti sa inconjoare circa 2 km pentru a ajunge din cartierul Corni in cartierul Dric. Insa acest lucru va fi un vis realizat in viitorul apropiat, deoarece consilierii PDL si PP-DD au prezentat un proiect si au gasit fondurile necesare, circa 9 miliarde lei vechi, in doua transe, proiectul se va demara pe o durata de doi ani de zile. Prima faza a proiectului a fost deja finalizata, iar aceasta implica scoaterea la licitatie a proiectului. Un lucru pe cat de ciudat, pe atat de interesant, este si faptul ca la prima licitatie s-au prezentat doua firme si nici una dintre ele nu a fost de acord cu suma pe care primaria Husi o avea la dispozitie. Insa la o a doua licitatie, s-a prezentat doar o firma si culmea, aceasta a fost de acord cu lucrarea de circa 800 de metri de pe strada "Bariera Pascal" si cu 700 de milioane mai putin, acest fapt ridicand un mare semn de intrebare in randul consilierilor locali, intrucat acestia sunt singurii bani pe care cel mai probabil ii va vedea vreodata aceasta strada numita "Bariera Pascal". Semnul de intrebare a fost pus atunci cand la o licitatie s-au prezentat doua firme si ambele au refuzat, pe motiv ca nu sunt suficiente fonduri, iar cateva luni mai tarziu, o firma vine si primeste acest contract pe o suma mai mica cu sapte sute de milioane lei vechi.

O alta strada pe care se circula cu o dificultate ridicata este si strada "Corni", unde s-a lucrat intens la taierea si distrugerea asfaltului. Insa atunci cand s-au finalizat lucrarile si s-a trecut la astuparea santurilor, acest lucru a fost facut de mantuiala, o treaba de ochi lumii. Iar in momentul de fata, pe mijlocul strazii, pamantul s-a lasat, formand un sant cu adancimea de circa 10-15 cm. In cazul in care pentru aceasta strada nu se gaseste o solutie, recomandarea cetatenilor din municipiul Husi este ca pe canalul deja format sa se faca o investitie minima, pentru montarea unor sine de tramvai, care sa circule pe ruta Corni-Centru.

O alta varianta mai plauzibila decat asfaltarea ar fi montarea unei telecabine.

Galerie Foto

strazi_Husi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

.....  | #27
pozati cartierul plopeni, sa vedeti ce inseamna asfaltare fara asfalt ;)
Adauga comentariu

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1553 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046052 (s)