News Flash:

Ca la Vaslui. 10 ani pentru a renova o scoala care nu este inca gata-FOTO

23 Noiembrie 2015
2884 Vizualizari | 1 Comentarii
Un constructor impreuna un un edil si reprezentantii din administria judeteana,  au intrat in vizorul lung al legii.Toate acestea dupa ce o scoala care este renovata de 10 ani, a inghitit suma de 3 milioane de lei si inca nu este pregatita sa gazduiasca cei peste 100 de copii din localitatea Fastaci, comuna Cozmesti, județul Vaslui, elevii fiind nevoiti sa invete fie in dispensar, fie intr-o cladire a padurarilor.

Lucrarile au mers foarte greu din cauza unor neintelegeri si a lipsei de bani. Constructorul nu a fost platit nici acum pentru ce a facut in urma cu sapte ani si inca mai sunt asteptati bani de la Ministerul Dezvoltarii. Atat constructorul Constantiv Puscasu, cat si fostul primar Mihai Aporcaritei, angajati de la inspectoratul Scolar si de la Consiliul Judetean, sunt cercetati de procurori in acest caz.

In centrul satului Fastici sunt doua cladiri mici, darapanate, care tin locul scolii pentru aproape o suta de elevi de gimnaziu. Vazute de afara, cladirile par sa fie parasite. La pauze insa, curtea se umple de copii. Andreea este eleva in clasa a VII-a si nu mai spera sa invete intr-o scoala adevarata pana termina gimnaziul. Vreau sa invat la o scoala buna, cu mai multe camere, noua, frumoasa pe afara, nu spart cimentul ca sa cad sa imi rup gatul”, spun elevii. Parintii sunt si ei revoltati. “Aici e doctorul de familie, dincolo invata clasa a VIII-a. Ei invata patru, cinci copii in aceeasi banca”.

Lucrarile de reabilitare pentru vechea scoala au inceput in 2006. Nu a durat mult si au fost oprite.
“S-a tras glet peste tencuiala veche, ca nu s-a facut structura de rezistenta cum trebuie. Intr-adevar, au fost mici probleme. Ele au fost remediate”, a declarat Hristache Sima, primarul comunei Cozmesti .

Aceasta "remediere" plus utilitatile care nu au fost prevazute in proiectul initial au facut ca renovarea scolii sa depaseasca factura calculata la inceput, de peste 3 milioane de lei.
Constantin Puscasu, directorul general al firmei de constructii:

 “Cred ca se duce catre patru milioane jumatate, cinci milioane jumatate de lei”.

Neintelegeri intre vechiul primar si constructor, dar si lipsa finantarii au dus ca primul termen de finalizare a proiectului sa fie depasit cu opt ani. Constantin Puscasu, directorul general al firmei de constructii nu pare sa se sature si mai vrea circa 2 milioane de lei pentru lucrari executate. Elevii spera sa poata invata la scoala in primavara.

Daca de data aceasta lucrurile merg bine, dupa 10 ani de renovare vor avea laboratoare, biblioteca si grupuri sanitare.

Galerie Foto

12278166_931903573558274_696223979_n
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1341 (s) | 23 queries | Mysql time :0.043455 (s)