News Flash:

Cabinetele medicilor de familie din judetul Vaslui sunt verificate de Inspectia Sanitara. Vezi motivul

9 Decembrie 2015
2045 Vizualizari | 1 Comentarii
Mai multe cabinete medicale individuale din judetul Vaslui, in special de medicina de familie, verificate in ultima perioada de Inspectia Sanitara, au fost descoperite cu numeroase probleme ce pun in pericol sanatatea populatiei, cum ar fi proasta gestionare a deseurilor medicale sau conditii igienico-sanitare necorespunzatoare.

Mai bine de jumatate din cele 20 de cabinete medicale individuale verificate in ultima perioada de inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui, au fost gasite cu grave nereguli care, in opinia organelor de control, pun in pericol sănătatea celor ce au fost consultati sau tratati de medicii de familie. Pe langa problemele cu nerespectarea conditiilor igienico-sanitare, inspectorii sanitari au constatat ca deseurile rezultate din activitatea medicala nu sunt gestionate corespunzator. In plus, autoritatea de control a descoperit lipsa de produse de dezinfectie avizate de Ministerul Sanatatii, iar graficele de curatenie sunt incomplete. Nu in ultimul rand, o parte dintre medicii verificati nu respecta protocoalele si procedurile prevazute de lege in ceea ce priveste tratarea pacientilor.

„In urma controalelor desfasurate, au fost aplicate 18 sanctiuni contraventionale, din care 14 avertismente si patru amenzi, in valoare de 3.200 de lei. Pentru toate aceste cabinete, majoritatea din mediul rural, s-au stabilit grafice de conformare de pana la 30 de zile”, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu. Pentru doua cabinete medicale, DSP a decis suspendarea activitatii pe o perioada de o saptamana, urmand ca reluarea acesteia sa se faca dupa remedierea deficientelor constatate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0996 (s) | 36 queries | Mysql time :0.045349 (s)