vineri, 29 martie, 2024

Cadouri si sfaturi de la politistii vasluieni pentru copiii Centrului Scolar pentru Educatie Inclusiva Negresti

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, 2 iunie 2021, polițiștii vasluieni, împreună cu membrii clubului de motociclism Blue Knights Romania IV, au împărţit cadouri copiilor de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Negrești. Centrul se află sub ocrotirea Inspectoratului de Poliţie Județean Vaslui încă din anul 1990.

Activitățile dedicate Zilei Internaționale a Copilului au debutat cu un flash-mob în curtea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Negrești, ocazie cu care beneficiarii centrului au folosit umbrelele oferite de polițiștii veniți în vizită.

Vizita a urmărit conștientizarea de către elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Negrești a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație și promovare a unui comportament corespunzător la școală, acasă și în societate, respectiv a necesității stopării acțiunilor de tip „bullying” și a violenței în general.

             Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului de Siguranță Școlară, precum și polițiștii Poliției  Orașului Negrești, au participat la aceste activități și au prezentat beneficiarilor centrului mesaje informativ-educative, potrivite vârstei şi nivelului acestora de înţelegere.

             Cei trei membri ai clubului de motocicliști Blue Knights Romania IV le-au prezentat copiilor motocicletele pe care le folosesc, sfaturi cu privire la un comportament responsabil în trafic și le-au dat posibilitatea copiilor să se fotografieze pe motociclete.

             Totodată, celor peste 140 de copii le-au fost oferite cadouri (dulciuri și produse alimentare) de către reprezentanți ai polițiștilor, în numele tuturor cadrelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui. Aceştia au contribuit benevol, ca în fiecare an, pentru a le insufla acestor copii un strop din bucuria specifică copilăriei.

             La finalul proiectului, copiii au demonstrat buna înțelegere a sfaturilor pe care le-au primit, cu precădere a celor ce vizau cunoașterea regulilor de circulație rutieră. În acest sens, a fost organizat un moment demonstrativ, pe o stradă centrală din orașul Negrești.

 

             “Educația rutieră este o componentă a educației pentru societate, fiind utilă pentru formarea adulților responsabili, mai ales în perioada actuală, când circulația rutieră este extrem de intensă. Considerăm că aceste activități de prevenire sunt  binevenite și necesare elevilor cu cerințe educaționale speciale, iar scopul  lor este de a conștientiza importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație pentru a preîntâmpina situațiile nefericite. Mulțumim Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui pentru sprijin și implicare în activități, dar și pentru bucuria adusă pe chipul  acestor copii speciali.„

Prof. Adriana Sardariu – Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă – Negrești

 

Copiilor le-au fost transmise și o serie de recomandări cu caracter general :

 

             NU intrați în discuție cu persoane străine și NU răspundeți la provocările acestora;

             NU vă abateți niciodată din drumul vostru, nici dacă cineva vă spune că există un alt drum mai scurt sau vă face alte promisiuni;

             NU intrați în conflict cu alți copii sau grupuri și încercați să lămuriți orice problemă prin discuții, fără violență;

             Dăcă vă simțiți urmăriți, mergeți într-un loc aglomerat, intrați într-un magazin și cereți ajutorul unui polițist sau oamenilor din jur!

             NU le dați persoanelor necunoscute întâlnire pe internet, informații despre voi sau familia voastră (nume, adresă, numele școlii, locul de muncă al părinților, numărul de telefon, când lipsește cineva de acasă etc.) !

             NU vă întâlniți cu persoane cunoscute pe internet, fără să anunțați un adult! În spatele unui profil frumos se pot ascunde intenții periculoase.

             Restricționați accesul la paginile voastre de socializare, astfel încât să poată fi vizualizate doar de către prieteni.

             Aveți grijă ce fotografii postați pe rețelele de socializare, acestea pot rămâne pe alte computere chiar dacă  veți șterge postarea inițială.

Cereți ajutorul persoanelor în care aveți încredere!

 

Reguli de conduită ce trebuie respectate pe drumurile publice:

 

             NU folosiţi pentru joacă spațiile din imediata apropiere a drumurilor publice sau partea carosabilă a acestora!

             Folosiţi pentru deplasare trotuarele sau acostamentele drumurilor publice, iar atunci când nu este posibil, partea stânga a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia;

             Traversaţi strada numai pe trecerile pentru pietoni, semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere. La semafor, aşteptaţi pe trotuar apariţia culorii verzi după care puteţi traversa. Culoarea roşie interzice traversarea!

             Pentru cei care vor să conducă mopede, îi informăm că trebuie să aibă 16 ani împliniți, să dețină permis de conducere, să poarte casca de protecție omologată, să folosească pe timp de zi, pe toată durata deplasării, luminile de întâlnire.

             Puteţi folosi patinele cu rotile, skateboard-urile doar pe trotuare și în locurile special amenajate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img