News Flash:

Calendar ortodox 10 aprilie. Ce sfinti mari sarbatorim astazi

10 Aprilie 2019
958 Vizualizari | 0 Comentarii
s604x0 sarbatoare mare

CALENDAR ORTODOX 10 APRILIE.  Sfintii Mucenici Terentie, African, Maxim si Pompie; Denia Canonului Mare

CALENDAR ORTODOX 10 APRILIE. Sfintii Mucenici Terentie, African, Maxim, Pompie, si a celor treizeci si sase impreuna cu dansii.

CALENDAR ORTODOX 10 APRILIE. Acesti patruzeci de mucenici din Africa au trecut la Domnul, in timpul domniei imparatului Deciu, pentru ca au refuzat sa lepede credinta in Hristos aducand jertfe idolilor. Guvernatorul provinciei, Fortunian, a poruncit ca treizeci si sase dintre ei, sa fie omorati prin taierea capului.

CALENDAR ORTODOX 10 APRILIE. Sfintii Mucenici Terentie, African, Maxim si Pompie, insa au fost aruncati in inchisoare fiind legati in lanturi. Aici s-a aratat un inger al Domnului, i-a eliberat din lanturi si a ospatat pe mucenici. Ei au fost scosi afara si torturati, apoi iar aruncati in temnita.

CALENDAR ORTODOX 10 APRILIE. Guvernatorul a poruncit ca in locul unde erau tinuti acestia sa fie aruncati serpi veninosi si scorpioni, pentru ca mucenicii sa moara in chinuri. Dar necuvantatoarele nu s-au atins de ei.

CALENDAR ORTODOX 10 APRILIE. Guvernatorul vazand ca nu reuseste sa-i ucida pe cei patru mucenici, a poruncit, in cele din urma, omorarea lor prin decapitare. Fiind adusi la locul executiei, ei au cantat in  psalmi aducand laude lui Dumnezeu.

CALENDAR ORTODOX 10 APRILIE. Cu totii au luat cununa muceniciei in anul 250.

CALENDAR ORTODOX 10 APRILIE. Tropar

CALENDAR ORTODOX 10 APRILIE. Mucenicii Tai, Doamne, intru nevointele lor, cununile nestricaciunii au dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca avand puterea Ta pe chinuitori au invins; zdrobit-au si ale demonilor neputincioasele indrazniri. Pentru rugaciunile lor mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

CALENDAR ORTODOX 10 APRILIE. Tot in aceasta zi, facem pomenirea:

- Sfintei proorocite Olda;

- Sfintilor mucenici Iacov preotul si Aza diaconul;

- Sfantului noul mucenic Dima;

- Sfantului Grigorie, Patriarhul Constantinopolului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0920 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031274 (s)