News Flash:

Camera senzoriala pentru copiii cu dizabilitati din municipiul Vaslui

8 August 2013
3080 Vizualizari | 0 Comentarii
copiii cu dizabilitati
Incepand de astazi, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) din Vaslui se poate bucura de o camera de stimulare senzoriala pentru copii din centru, gratie unei sponorizari facute de organizatia Inner Wheel din Vaslui.

Dupa mai multe campanii umanitare, membrii clubului Inner wheel au ajuns si la copii cu dizabilitati din  CSCCH. Evenimentul s-a desfasurat in prezenta autoritatilor locale, ale conducerii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, dar si a angajatilor complexului. 

"Ne bucuram ca am putut pune in practica acest proiect, care ne-a ajuns, ca si costuri, undeva la 200.000 de lei. Trebuie sa multumim, in primul rand, angajatilor complexului, apoi Primariei Vaslui si Consiliului Judetean Vaslui. Speram ca aceasta realizare sa usureze munca atat a angajatilor, cat si a copiilor care necesita ajutor", a declarat Eduard Florea, presedintele Inner Wheel Vaslui. 

Camera de stimulare senzoriala le va oferi copiilor din centru posibilitatea de a experimenta o multitudine de stimuli: tactil, olfactiv, senzatii, imagini, voci, sunete, gusturi. Astfel li se ofera mediul in care sunt invatati sa distinga, sa diferentieze, sa decodifice, sa categoriseasca si sa emita judecati. Aceasta camera se adreseaza copiilor cu dificultati perceptuale sau disfunctii de integrare senzoriala, precum si copiilor cu dizabililati profunde.

Sursa: adevarul.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0957 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027822 (s)