marți, 23 aprilie, 2024

Caminele de batrani – solutii perfecte pentru varsta a treia

Distribuie:

Publicat:

Ai discutat cu ruda ta de varsta a treia despre posibilitatea de a se muta intr-un azil? Atunci inainte de a face acest pas este necesar sa te interesezi de cativa factori.

O sa alegeti varianta de camin de batrani singur in camera sau convietuirea cu un alt rezident? Despre toate aceste detalii si pentru a cunoaste toate informatiile, citeste randurile de mai jos.

Camin de batrani singur in camera – ce reprezinta?

In primul rand trebuie sa stii ca azilul este locul destinat unei persoane de varsta a treia. In functie de centrul ales, seniorul tau va putea alege varianta de a locui intr-o camera de tip single care detine baie proprie sau la comun cu un alt rezident sau doi. Baia va fi la comun in acest caz. In functie de preferinta batranului si de bugetul de care dispui alege cea mai potrivita varianta.

Cand te poti gandi la un centru de batrani?

Varianta de a merge intr-un centru de batrani poate fi ideala atunci cand persoana draga nu mai poate sa aiba grija de ea. De exemplu, imbracatul si dezbracatul a devenit o activitate dificila, iar a manca singur este din ce in ce mai greu. Mersul la cumparaturi si gatitul este obositor, iar curatenia in casa nu prea mai exista. Mai mult, daca observi ca ruda ta cade des si se accidenteaza poate fi un factor decisiv. Ce trebuie sa stii este ca, intr-un azil seniorul nu va mai trebui sa se gandeasca la treburile gospodaresti si va primi ajutor pentru activitatile zilnice ce tin de igiena, mancare, administrarea medicamentelor.

Alegerea azilului

Alegerea unui azil de batrani poate fi dificila, deoarece vei descoperi numeroase optiuni. Specialistii recomanda sa mergi la cat mai multe vizite si sa discuti cat mai detaliat de tot ce tine de camin. Verifica unde este locatia, politica centrului, daca exista personal medical autorizat, cat de bine este pregatit personalul, care este numarul de rezidenti actual, cum se face cazarea, cat de diversificat este meniul si ce contine acesta, ce activitati recreative se practica, daca pacientii pot beneficia de sprijin psihologic.

Pregatirea seniorului

Cel mai important lucru este sa discuti deschis cu seniorul despre mutarea la azil. Ii poti prezenta toate avantajele de care are parte si il poti incuraja sa se ocupe de hobby-urile lui. In momentul in care pregatiti bagajul, asigura-te ca isi ia la pachet obiectele personale cu valoare sentimentala. Acestea pot fi de tipul albumelor foto, rame foto sau jurnale. Odata ce se stabileste in camin, va descoperi ca viata va fi mult mai usoara si se va putea preocupa de activitatile care il intereseaza. Mai mult, te va putea contacta telefonic sau pe e-mail ori de cate ori doreste si il vei vizita periodic.

Personalul azilului

Un factor important de care trebuie sa tii cont in alegerea azilului este personalul. Asigura-te ca acesta este unul competent. Batranii pot fi dificili si din acest motiv este indicat sa beneficieze de empatie si atentie. Mai mult, este recomandat ca in incinta caminului sa existe si un medic. Acesta il poate consulta ori de cate ori este necesar pe seniorul tau si ii poate recomanda diverse analize. Astfel, nu va fi necesara deplasarea intr-un spital sau clinica pentru efectuarea investigatiilor de rutina.

Alege un azil potrivit, astfel incat ruda ta sa beneficieze de cele mai bune si calitative servicii. Acceseaza site-ul batranetifericite.ro si vei descoperi cea mai buna varianta de azil de batrani pret bun. Ii poti contacta telefonic sau pe e-mail pentru a stabili o intalnire!

Date de contact:

E-mail: contact@batranetifericite.ro

Telefon: 0722 624 264

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img