vineri, 19 aprilie, 2024

Campania ”#10 pentru siguranta” a ajuns la scoli din Vaslui si Zorleni

Distribuie:

Publicat:

Campania ”#10 Pentru Siguranta” a ajuns astazi la Scoala ”Mihail Sadoveanu” Vaslui si la Colegiul ”Marcel Guguianu” Zorleni.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog si ai Institutiei Prefectului-judetul Vaslui i-au informat pe copii cu privire la pericolele existente, la riscurile la care se pot expune daca le ignora sau nu le recunosc si despre cum se pot proteja impotriva lor.

Violenta in mediul scolar, consumul de alcool si drog, traficul de persoane, fenomenul de bullying, securitatea impotriva incendiilor si siguranta rutiera, au fost cateva dintre subiectele abordate si discutate cu elevii.
O alta tema abordata a fost legata de importanta folosirii telefonului mobil la scoala.
        
 Este optiunea parintilor care, fie cedeaza rugamintilor, fie doresc ca fiul/fiica lor sa nu fie ”mai prejos” decat altii, fie cred ca este mai in siguranta copilul lor daca il pot controla oricand.

Parintii se considera in siguranta, daca au posibilitatea de a-si suna copiii oricand.

Sunt si alte solutii pentru a-i controla pe cei mici: respectarea unei ore de intoarcere acasa, unde poate fi sunat; pastrarea legaturii cu vreun parinte/vecin care este in general acasa sau afara cu copiii; mentinerea unei legaturi permanente cu invatatoarea sau dirigintele.

Activitatea a vizat nu doar informarea, educarea, constientizarea elevilor, cat si a profesorilor asupra pericolelor reale existente si a modului in care se pot proteja, precum si sa-i incurajeze sa se adreseze specialistilor in caz de nevoie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img