sâmbătă, 20 aprilie, 2024

CAMPANIA ”ATINGERI NEDORITE”

Distribuie:

Publicat:

 Poliția Română și Asociația Telefonul Copilului, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, au lansat campania națională de prevenire a agresiunii sexuale asupra minorilor ”Atingeri Nedorite”.

Clipul campaniei – >https://youtu.be/d066VS6PAY4

        Campania se desfășoară în perioada noiembrie 2021 – mai 2022, iar în cadrul acesteia, copiii vor afla despre resurse pe care le au la dispoziție, atât pentru a se informa, cât și pentru a primi consiliere specializată.

Obiectivul principal al proiectului îl constituie creşterea nivelului de informare al copiilor, părinţilor și publicului larg asupra necesităţii implicării în prevenirea şi combaterea acestui tip de abuz, respectiv creşterea gradului de conştientizare a efectelor negative ale acestuia.

Programul reprezintă o consecinţă a creşterii numărului de cazuri de abuz sexual înregistrate la nivel național, în anul 2021, conform analizei realizate de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Române, precum și a consecințelor grave asupra victimelor, așa cum au fost constatate de Asociația Telefonul Copilului, în cadrul sesiunilor de consiliere oferite copiilor.

Materialele informative pentru copii includ conţinut elaborat de psihologii Asociației Telefonul Copilului, pe înţelesul lor, sub sloganul „Suntem rezultatul atingerilor trăite: Află cum te poți proteja de cele nedorite”. Copiilor le este dedicată și o pagină web care prezintă informații despre recunoașterea unui caz de agresiune sexuală, sfaturi de prevenire, explicații despre impactul psihologic asupra victimei și exemple de cazuri reale consiliate de organizație (editate pentru respectarea anonimatului): https://www.116111.ro/AtingeriNedorite.

În cadrul campaniei, copiii vor învăţa despre resursele pe care le au la dispoziție, atât pentru a se informa, cât şi pentru a primi consiliere specializată. Copiii vor afla că pot suna gratuit la 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului, vor putea scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro si pe platforma online a organizatiei https://www.116111.ro/.

 Pentru publicul larg, campania de prevenire include un spot video și un spot radio, al căror mesaj reprezintă un apel la prevenire îndreptat și către adulții din jurul copiilor vulnerabili, dar și un apel în vederea semnalării la 112 a situațiilor în care viața copiilor este pusă în pericol.

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img