News Flash:

Campania de prevenire a delincventei juvenile si victimizarii minorilor„ADOLESCENTA FARA DELINCVENTA”

11 Decembrie 2014
2860 Vizualizari | 0 Comentarii
Avand in vedere faptul ca adolescentii, prin particularitatile psihocomportamentale si de varsta specifice, au posibilitati mai  reduse de aparare, capacitate mai redusa de anticipare a unor acte comportamentale ale altora, in special ale adultilor, un grad mai inalt de credulitate si capacitate mai redusa de intelegere a efectelor, a consecintelor propriilor actiuni sau ale altor persoane, Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui a derulat in perioada  octombrie –  decembrie a.c. campania de prevenire a delincventei juvenile si victimizarii minorilor „Adolescenta fara delincventa”.

    Scopul campaniei il reprezinta informarea elevilor cu privire la masurile pe care trebuie sa le cunoasca si sa le adopte pentru prevenirea infractiunilor.
In ceea ce priveste infractionalitatea sesizata in primele 10 luni, in anul 2014 s-a inregistrat o scadere a infractionalitatii sesizate cu 12,69% in incinta unitatilor de invatamant sau in zonele adiacente acestora.

Ponderea cea mai mare a faptelor sesizate o reprezinta furturile, iar factorul favorizant intalnit cel mai frecvent in cazul comiterii acestor infractiuni o reprezinta neglijenta manifestata de elevi atunci cand este vorba de protectia bunurilor proprii in special in timpul orelor de sport si recreatiilor. Un alt gen de infractiune mai frecvent intalnita este cea de „lovire sau alte violente”

Activitatile in cadrul campaniei au constat in special in intalniri cu elevi din unitatile de invatamant de tip liceal, in cele cu un numar foarte mare de elevi si in cele care au internat.

Multi tineri pot fi tinuti departe de faptele penale daca parintii si alte persoane care se ocupa de educarea copilului stiu despre ce este vorba si actioneaza rapid si eficient pentru a-l opri sa alunece pe o panta gresita.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1427 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016310 (s)