joi, 28 martie, 2024

Campania de vaccinare anti-COVID-19 cu noile vaccinuri adaptate la varianta Omicron va începe în Franţa pe 3 octombrie

Distribuie:

Publicat:

Campania de vaccinare anti-COVID-19 cu noile vaccinuri adaptate la varianta Omicron va începe în Franţa pe 3 octombrie, după ce această ţară va primi primele doze, a anunţat marţi ministrul francez al Sănătăţii, citat de site-ul cotidianului Le Nouvel Observateur.

Pentru francezii cărora o nouă doză le este recomandată, "vom începe o campanie de vaccinare pe 3 octombrie, data la care vom avea la dispoziţia noastră noile vaccinuri", a declarat ministrul Francois Braun pentru FranceInfo.

Pentru această campanie de rapel, Înalta Autoritate pentru Sănătate din Franţa (HAS) a recomandat folosirea unuia dintre cele trei vaccinuri adaptate la variantele de Omicron (două de la Pfizer-BioNTech şi unul de la Moderna) autorizate recent de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi cuplarea lor cu vaccinul antigripal, a cărui administrare va începe pe 18 octombrie, potrivit Agerpres.

Campania nu se adresează întregii populaţii franceze

Unul dintre vaccinuri, dezvoltat de compania Moderna, a fost adaptat pentru a combate subvarianta BA.1. Primele doze comandate de Franţa urmează să sosească în ţară între 29 septembrie şi 4 octombrie, potrivit unui mesaj expediat recent de Ministerul Sănătăţii profesioniştilor din domeniul medical, în care se evocă o cantitate de 576.000 de doze pentru începutul campaniei.

COntinuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img