News Flash:

Campania politiei romane-“Marcel Gentoiu”

5 Mai 2015
2316 Vizualizari | 0 Comentarii
Este o campanie a politiei romane, de prevenire si constientizare a populatiei cu privire la furturile de bagaje. „Marcel Gentoiu” – un geamantan vorbaret care se deplaseaza printre calatori si ii face atenti - are un important aport in constientizarea oamenilor asupra necesitatii de a avea grija de bagajele lor.

Aceasta campanie a fost lansata in luna aprilie a.c. si are ca scop constientizarea populatiei cu privire la furturile de bagaje. Imaginea acestei campanii este „Marcel Gentoiu” - un geamantan cu personalitate, vorbaret si grijuliu – care merge printre cei care calatoresc cu trenul, spunandu-le sa aiba grija de bagajele lor. Totodata, acesta le-a adresat oamenilor sfaturi, recomandari si informatii privind furturile de bagaje si cauzele care favorizeaza comiterea unor astfel de fapte, respectiv neatentia sau neglijenta celor care devin victime.

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii de la transporturi si cei de la prevenire au distribuit pliante si au adresat sfaturi si recomandari, urmarind acelasi deziderat, siguranta cetateanului.

Urmare a analizelor efectuate, furturile comise asupra calatorilor, in trenuri si gari, sunt favorizate fie de neatentia acestora, (adormirea, lipsa de supraveghere a bunurilor etc.), fie de neglijenta lor (au uitat bunurile). In cursul anului 2014, politistii Biroului Judetean de Politie Transporturi Vaslui au primit 5 sesizari de la persoane care au fost victime ale acestui tip de infractiune.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1025 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039715 (s)