joi, 28 martie, 2024

Campania “Săptămana fructelor și legumelor donate” vine in ajutorul familiilor nevoiase din Vaslui-FOTO

Distribuie:

Publicat:

În data de 23.11.2018, o delegație formată din d-nele educatoare Simona Mosneagu și Diana Vasiliu de la Grupa Mijlocie – Albinuța – Grădinița cu PP nr.5 din Vaslui împreună cu 17 copilași, reprezentanți ai Comitetului de Părinți al clasei sus menționate respectiv d-na Nițulescu Maria-Mirabela, d-ul Popa Cătălin și o doamnă bunică a unui copilaș Platon Maria precum și Coman Alexandra-Aurelia, reprezentant al Asociației „SOLIDAR” s-au deplasat în comuna Ferești, județul Vaslui cu scopul de a dona în special fructe și legume, dar și alte bunuri colectate de părinți și copii, unor familii nevoiașe.

Reamintim că în întreaga țară se derulează un proiect educațional numit: „Săptămâna fructelor și legumelor donate”. Acţiunea se bazează pe voluntariatul elevilor şi al cadrelor didactice care donează legume şi fructe ce vor ajunge, mai apoi, la copii nevoiaşi sau adulţi aflaţi în dificultate. Evenimentul este cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale, fiind un demers al Strategiei

Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC). „Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi, într o societate unică şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea”, se subliniază pe site ul SNAC.

Asociația „SOLIDAR” a fost solicitată să recomande cazuri sociale spre care să se îndrepte donația copiilor și a cadrelor didactice de la Grupa Mijlocie – Albinuța – Grădinița cu PP nr.5 din Vaslui. De această dată ne-am gândit la familiile: Oboroceanu Violeta ce crește singură 4 copilași minori, familia Juverdeanu Vasile și Vasilica- 4 copilași minori respectiv Juverdeanu Miahai și Babor Lavinia cu 2 copilași minori.Pe lângă fructe și legume, copilașii celor două familii au primit și câteva hăinuțe, alimente, dulciuri și jucării colectate de către copiii clasei sus-menționate.

Bucuria copiilor a fost foarte mare, după cum se poate vedea și în cele câteva imagini surprinse la fața locului!

Precizăm că programul acestei zile a inclus și o vizită la Grădinița din localitate – educatoarele fiind d-nele Crețu Maria, Tănasă Alina și Manea Maria, respectiv la Biblioteca din Ferești – bibliotecar Arteni Mariana. Copiii din Ferești au primit oaspeții de la Vaslui în spiritul evenimentului oferindu-le salată de fructe. Totodată, oaspeții au oferit multe jucării și dulciuri copiilor gazdă!
În total s-au donat 110 kg fructe și legume la care se adaugă 4 saci cu jucării și hăinuțe!!! 

A fost o acțiune amplă, cu multă încărcătură emoțională! Felicitări copiilor și cadrelor didactice care s-au implicat în acțiune! Felicitări părinților acestor copii pentru că și ei au fost implicați! Felicitări Primăriei Ferești pentru implicare!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img