News Flash:

Campanii de sezon ale DSVSA: Husi-Barlad-Vaslui. Recensamant si eutanasieri

2 Aprilie 2014
1925 Vizualizari | 0 Comentarii
taierea porcului wp 1 300x151
In aceasta perioada, medicii veterinari din judetul Vaslui verifica de animale din gospodariile populatiei, precum si starea de sanatate a acestora. In intervalul 1-27 martie, in adaposturile din municipiile Vaslui, Barlad si Husi au fost capturati circa 213 caini fara stapan si au fost efectuate peste 155 de eutanasieri si 77 de adoptii.

Ca in fiecare primavara, conducerea Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui a dispus efectuarea unor actiuni de sezon in toate exploatatiile nonprofesionale de animale. Pentru ca inspectia sa se desfasoare in bune conditii optime, sefii DSVSA Vaslui ii roaga pe proprietarii de animale sa colaboreze cu medicii veterinari de libera practica, permitand accesul acestora in exploatatii si punandu-le la dispozitie documentele care constituie registrul exploatatiei.

O alta actiune de maxima importanta aflata in curs de derulare este campania de prelevare de probe de sange pentru diagnosticarea anemiei infectioase ecvine de la un numar de 31.272 de cabaline din gospodariile populatiei, costul actiunii fiind asigurat de la bugetul de stat.

„In ceea ce priveste activitatea de gestionare a cainilor fara stapan, in urma verificarilor efectuate in luna martie 2014 in cele trei adaposturi inregistrate sanitar veterinar in judet, acestea isi desfasoara activitatea cu respectarea prevederilor legale in domeniu. In intervalul 1-27 martie, in adapostul municipiului Vaslui au fost capturati 68 de caini fara stapan si au fost efectuate 76 de eutanasieri si doua adoptii. In adapostul municipiului Barlad, au fost capturati 115 caini fara stapan, au fost efectuate 53 de eutanasieri si 73 de adoptii, iar in adapostul municipiului Husi au fost capturati 30 de caini fara stapan, au fost efectuate 26 de eutanasieri si doua adoptii”, a declarat dr. Traian Petcu, directorul executiv al DSVSA Vaslui.

medicii veterinari judetul vaslui vaslui barlad husi dsvsa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1416 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036839 (s)