News Flash:

CAMPUSUL ghertoiului LIVIU IACOB se va construi-FOTO

17 Martie 2015
6758 Vizualizari | 8 Comentarii
Visul umed al ghertoiului Liviu Iacob, inca pe functia de consilier local al municipiului Husi, s-a indeplinit, bineinteles, cu ajutorul edilului municipiului Husi care a fost convins asa dintr-o data sa se lupte pentru ca proiectul denumit ” Asigurarea unui proces educational competitiv prin creare CAMPUS COLEGIUL NATIONAL” Cuza-Voda” Husi " sa prinda contur.

Joi, 13 martie, la Sala Mare a Primariei Husi s-a desfasurat conferinta de presa prin care administratia huseana s-a laudat pret de 60 de minute cu marele proiect denumit ASIGURAREA UNUI PROCES EDUCATIONAL COMPETITIV PRIN CREARE CAMPUS COLEGIUL NATIONAL” CUZA-VODA” - Husi. La aceasta adunare au participat reprezentanti mass-media atat de pe plan local cat si national, elevi ai Colegiului National “Cuza-Voda”, oameni de afaceri huseni, consilierii locali, edilul municipiului Husi, dar si cadre didactice de la institutia de invatamant amintita mai sus.

Autoritatile husene dau asigurari ca aceasta constructie va fi finalizata pana la sfarsitul acestui an, firma constructoare fiind chiar una huseana, numita CERACONS. Perioada de implementare a proiectului este de 11 luni de zile ; in consecinta, constructorul si-a luat angajamentul ca pe data de 30.12.2015, constructia va fi finalizata.

Obiectivele specifice acestui proiect sunt:Un camin internat pentru un numar de 100 de elevi; O cantina si club tot pentru un numar de 100 de elevi; o sala de sport; sistematizare verticala, centrala termica, terenuri sportive; reabilitare garsoniere profesori; reabilitarea corpurilor de cladire C1 si C2.

BUGETUL PROIECTULUI ESTE
:
Valoare totala de finantare:20.412.933,67
Valoare neeligibila, inclusiv TVA-6,497.004,82 lei
Valoare eligibila-13.915.928,85 lei.

Administratia huseana va achita o suma de peste 20 de miliarde de lei vechi.

Reamintim faptul ca in municipiul Husi mai exista un asemenea internat cu un numar de peste 300 de locuri, acesta fiind ocupat partial. Singurul beneficiu in acest proiect este ca elevii de la COLEGIULUI NATIONAL CUZA-VODA din Husi se vor bucura de un spatiu adecvat pentru a-si putea desfasura orele de educatie fizica.

ceracons
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (8)

eu123  | #1943
Wow,asta inseamna peste 4 milioane de euro. Totul pentru 100 de elevi? asta i un mare JAF !
Vecin de scara  | #1944
Asta i un nesimtit si eu m-am certat odata cu el pe scara blocului. Eu nu am sa l mai votez pentru urmatorul MANDAT !
Mirela  | #1945
Ce sa mai vorbim. Asta ne lipsea noua,un CAMPUS. Poti sa il iei acasa si sa ti l pui in vitrina.
Mihaela  | #1946
Daca tot dati informatii dati corect nu doar de senzational, ce treaba are iacob cu campusul ??
Campusul a fost demarat in 2008 s-a facut o buna parte din el din lipsa de fonduri s-a lasat in paragina.
Acum s-au gasit fonduri NERAMBURSABILE din Programul Operational Regional 2007-2013 se va finaliza.
Foarte bine ca s-au gasit bani si se duce treaba pana la capat, nu se ingroapa construtia inceputa deja, cum e plina romania.
Alexandru.M  | #1947
Sa inteleg ca se vor folosi 25 de miliarde din bugetul mun.Husi?fara ca noi cetatenii sa fim macar consultati? Pai ce domnilor? e mosia dvs? De ce nu s-au folosit acesti bani la strazi? aveti cum interese?
Mihaela  |  #1948
E dn fodnurile Uniunii euronene stai linistit. Programul Operational Regional 2007-2013, dar daca ziarisii infloresc pentru senzational fara sa dea o stire corecta ....
Alexandru.M  |  #1949
Pai cheltuielile neeligibile nu au cum sa fie din fonduri UE. Adica vor fi suportate de catre administratie.
carina  | #1984
Stimate domn ce ai fost in sala, prezent,
La sectiunea ;;intrebari''din cadrul agenedi conferintei, nu ai dorit sa adresezi nicio intrebare pentru a primi informatii despre acest proiect.Ramai anonim, nenea ziarist.Asa ai fost la conferinta , asa ai preferat sa ''redactezi'' articolul- presarat cu cuvinte de la periferia limbajului si , probabil , aceasta este traiectoria ta. Mult succes!
Adauga comentariu

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1377 (s) | 23 queries | Mysql time :0.047936 (s)