vineri, 19 aprilie, 2024

Canada isi muta militarii la Kuweit din ratiuni de securitate

Distribuie:

Publicat:

Canada a anunţat marţi că o parte din cei 500 de militari ai săi staţionaţi în Irak vor fi transferaţi temporar în Kuweit din motive de securitate, din cauza temerilor legate de posibilele acţiuni de retaliere din partea Teheranului în urma uciderii generalului Qassem Soleimani, vineri, la Bagdad, într-un atac cu dronă al armatei americane, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

'Veştile care vin din Orientul Mijlociu sunt alarmante pentru mulţi dintre voi', a transmis şeful Statului Major, Jonathan Vance, într-o scrisoare către familiilor militarilor desfăşuraţi în Irak, postată pe Twitter.

'În zilele următoare şi ca rezultat al planificării Coaliţiei şi NATO, o parte din oamenii noştri vor fi mutaţi temporar din Irak în Kuweit', a adăugat responsabilul canadian.

'Simplu spus, facem acest lucru pentru a le asigura siguranţa şi securitatea', a subliniat Vance.

O parte dintre militarii canadieni sunt implicaţi într-o misiune a NATO, în timp ce alţii participă la Operaţiunea Impact, o iniţiativă canadiană de instruire militară în Irak, Iordania, Liban şi Kuweit. În total, în Orientul Mijlociu se află în jur de 800 de militari canadieni.

În cursul zilei de marţi NATO a anunţat transferul din Irak al unei părţi a instructorilor săi militari, fără a oferi alte detalii.

Premierul canadian Justin Trudeau a discutat luni cu secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, cei doi responsabilii subliniind 'importanţa dezescaladării tensiunilor şi necesitatea de a sprijini securitatea şi stabilitatea în Irak', conform unui comunicat emis de biroul de presă al şefului guvernului de la Ottawa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img