News Flash:

Canada si Marea Britanie au cerut autoritatilor din Belarus sa puna capat persecutiei a zeci de militanti, responsabili sindicali si jurnalisti

18 Februarie 2021
210 Vizualizari | 1 Comentarii
media 161347333469427500

Canada şi Marea Britanie au cerut miercuri autorităţilor din Belarus să pună capăt "persecuţiei" a zeci de militanţi, responsabili sindicali şi jurnalişti vizaţi de percheziţii cu o zi înainte, informează France Presse, potrivit Agerpres.

"Guvernele noastre solicită împreună autorităţilor belaruse să pună capăt imediat campaniei lor de violenţă şi hărţuire împotriva jurnaliştilor, a apărătorilor drepturilor omului şi actorilor societăţii civile", au declarat ministrul canadian de externe Marc Garneau şi omologul său britanic Dominic Raab într-un comunicat comun.

Percheziţii au vizat marţi aproximativ 20 de jurnalişti, militanţi pentru drepturile omului şi responsabili sindicali în Belarus, ca parte a unei anchete asupra mişcării de contestare din 2020 reprimată de autorităţi.

"Persecuţia de ieri a autorităţilor din Belarus împotriva organizaţiilor pentru drepturile omului şi jurnaliştilor independenţi este tulburătoare", adaugă ei. "Acesta este un nou atac asupra societăţii civile şi libertăţilor în Belarus, care se confruntă cu o perioadă de opresiune extraordinară sub regimul Lukaşenko", au mai spus miniştrii.

Londra şi Ottawa amintesc că ele au creat la sfârşitul anului 2020 un premiu pentru libertatea presei acordat Asociaţiei Jurnaliştilor din Belarus, singurul sindicat independent de jurnalişti din ţară. Preşedintele său, Andrei Bastuneţ, a fost vizat de percheziţiile ce au avut loc marţi.

La sfârşitul lunii septembrie, Canada şi Regatul Unit au anunţat sancţiuni coordonate împotriva oficialilor din Belarus, inclusiv preşedintele Aleksandr Lukaşenko, din cauza reprimării mişcării de protest.

Luni de zile, această ţară a fost scena unor proteste fără precedent împotriva realegerii în august a preşedintelui Lukaşenko, aflat la putere din 1994, pe fondul acuzaţiilor de fraudă electorală masivă.

Regimul belarus a răspuns cu valuri mari de arestări, violenţe ale poliţiei şi arestarea sau exilul forţat al principalelor figuri ale opoziţiei, aminteşte AFP.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Daniela Ignatova  | #103096
Ofertă de împrumut foarte fiabilă. Contact: (Cetelem.customer@aol.com) Număr Whatsapps (+33 754 439 021). Domnule, doamnă, companie sau persoană fizică, căutați finanțare pentru relansarea activităților dvs. fie pentru finalizarea unui proiect, fie din orice alt motiv, atunci orice este posibil la noi. Acordăm împrumuturi personale cuprinse între 5.000 EUR și 8.000.000 EUR, cu o rată nominală a dobânzii de 03%, indiferent de suma solicitată. Așadar, profitați de finanțarea noastră rapidă și fiabilă, nu rambursați nimic în primele 3 luni. Pentru a iniția un proces de împrumut, vă rugăm să specificați în cererea dvs. de împrumut suma exactă și perioada de rambursare pe care ați dori-o. Un credit vă angajează și trebuie rambursat. Verificați capacitatea de rambursare înainte de a vă angaja. Contact pentru solicitări de împrumut personal e-mail: Cetelem.customer@aol.com / Număr Whatsapps (+33 754 439 021)
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1477 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029773 (s)