vineri, 29 martie, 2024

Cancer de vezică urinară: Simptomele pe care trebuie să le cunoști

Distribuie:

Publicat:

Cancerul de vezică urinară, la fel ca și în alte cazuri, poate să se dezvolte pe nesimțite, fără simptome sau semnale de alarmă. Specialiștii de la health.harvard.edu arată că vezica are o căptușeală interioară înconjurată de un strat de mușchi. Cancerul vezicii urinare începe în mucoasa internă a vezicii urinare. Acesta este de obicei descoperit înainte de a se extinde prin această căptușeală.

Multe persoane cu cancer de vezică nu au simptome. În schimb, diagnosticul se face atunci când sunt detectate globule roșii într-o probă de urină. Cu toate acestea, persoanele cu cancer de vezică nu văd adesea sânge în urină, pentru că nu există suficient sânge pentru a schimba culoarea urinei. Aceasta se numește hematurie microscopică.

Iată șapte simptome ascunse ale cancerului de vezică urinară pe care toată lumea ar trebui să le cunoască:

1. Urinare frecventă

Este posibil să simți nevoia de a urina mai des sau imediat, chiar și atunci când nu ai vezica plină. Dacă acest simptom persistă, mergi la medic.

2. Sânge în urină

Un prim simptom pe care multe persoane îl experimentează atunci când dezvoltă cancer al vezicii urinare este sângele în urină. Cantitatea de sânge poate varia, potrivit dcmedical.ro. Sângele din urină poate fi, de asemenea, un semn al altor probleme grave de sănătate, inclusiv o infecție urinară, pietre la rinichi etc.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img