joi, 25 aprilie, 2024

Cancerul de colon: semne si simptome la barbati

Distribuie:

Publicat:

Cancerul de colon, numit și cancerul colorectal, se numără printre primele trei cauze de deces, atât la femei, cât și la bărbați.

Sistemul digestiv este complex, ceea ce face ca simptomele cancerului de colon să fie dificil de privit, motiv pentru care screeningul cu regularitate pentru cancerul de colon este vital. Cancerul de colon, numit și cancerul colorectal, se numără printre primele trei cauze de deces, atât la femei, cât și la bărbați. Pentru bărbați, riscul de dezvoltare a cancerului de colon este 1 la 22, adică 4.49 procente.

Multe simptome pot indica prezența acestui tip de cancer, dar dacă o persoană se confruntă cu aceste simptome, nu înseamnă neapărat că boala este prezentă, deoarece în spatele acestora există alte explicații, precum infecții sau boala intestinului inflamator. Cu toate astea, dacă experimentezi noi simptome, cel mai bine este să faci o vizită la medic pentru un diagnostic. De reținut faptul că simptomele cancerului de colon sunt aceleași atât la femei, cât și la bărbați.

Schimbări în obiceiurile intestinelor

O persoană care suspectează că ar putea avea cancer de colon trebuie să vorbească cu un medic. Supărările de stomac sau infecțiile minore pot fi cauzate de schimbările de la nivelul intestinelor, precum constipație, diaree sau scaun foarte subțire. Aceste probleme de multe ori se pot rezolva în câteva zile, dar dacă ele persistă, în spatele lor pot exista alte probleme de sănătate.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img