sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cancerul la san ar putea fi tratat fara chimioterapie, daca este descoperit in stadii incipiente

Distribuie:

Publicat:

O noua era in tratamentul cancerului la san. Un studiu realizat de Centrul Albert Einstein din New York a stabilit ca mii de femei diagnosticate cu o forma comuna de cancer la san, aflat in primele stadii, ar putea fi crutate de chimioterapie.

La studiu au participat aproximativ 10.000 de femei cu varsta intre 18 si 75 de ani. Toate au fost supuse unei biopsii care analizeaza 21 de gene tumorale, noteaza ziare.com. Testul a acordat femeilor un scor cuprins intre 0 si 100, pe baza probabilitatii ca tumora sa revina in urmatorii 10 ani.

S-a stabilit astfel ca pacientele cu un scor cuprins intre 0 si 10 nu au niciun beneficiu de pe urma chimioterapiei. Ele au fost supuse doar terapiei endocrine, iar rezultatele au fost similare cu cele inregistrate pentru cele care au fost supuse si chimioterapiei.

„Daca testul arata ca au un risc scazut de recidiva, acele femei vor primi un tratament hormonal adjuvant. Daca, din contra, testul arata un grad ridicat de recidiva, aceste femei vor face alaturi de terapia endocrina si chimioterapie”, afirma Richard Schilsky, specialist oncologie clinica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img