joi, 18 aprilie, 2024

Cand sa bei apa cu lamaie in loc sa iei pastile

Distribuie:

Publicat:

Una dintre cele mai utile bauturi pe care le poti alege dimineata este apa cu lamaie. Dincolo de continutul ridicat de antioxidanti, sucul de lamaie este bogat si in vitaminele din complexul B si vitamina C, carbohidrati si potasiu. Este un remediu foarte simplu de preparat pentru o varietate de probleme de sanatate. Iata ce afectiuni pot fi tratate eficient consumand apa cu lamaie:
 
1. Acnee. Poti reduce dimensiunea cosurilor, vei preveni semnele si aparitia altor leziuni daca bei frecvent aceasta combinatie utila inainte de a lua micul dejun. De asemenea, poti tampona tenul cu suc de lamaie proaspat stors in cazul in care suferi de acnee severa. Nu vei elimina doar leziunile problematice, ci vei crea si un aspect luminos al tenului, luptand impotriva ridurilor.
 
2. Calculi renali. Sucul de lamaie este o sursa excelenta de potasiu. Apa cu lamaie consumata in fiecare zi va preveni formarea depozitelor de oxalati la nivelul rinichilor, iar potasiul creste nivelul de citrat din urina.
 
3. O imunitate redusa. Alege apa cu lamaie si pentru a da un impuls util sistemului tau imunitar. In acest mod iti vei ajuta organismul sa detecteze si sa elimine mai rapid agentii patogeni deoarece sucul de lamaie stimuleaza functiile sistemului limfatic.
 
4. Colica biliara. Daca ai calculi biliari si durerile apar frecvent este bine sa apelezi la aceasta bautura la fiecare masa ori gustare. Durerile si disconfortul vor diparea imediat, iar tu vei avea mai multa energie pentru activitatile care te motiveaza.
 
5. Reflux gastroesofagian. Ai probleme de fiecare data cand consumi o masa cu multe feluri de mancare sau ceva condimentat? Bea apa cu lamaie si te vei simti mai bine. In cadrul studiilor realizate s-a constatat ca simptomele specifice refluxului gastroesofagian pot fi ameliorate in numai 2 saptamani daca bei apa cu lamaie dimineata si seara.
 
6. Unghii casante sau cu pete. Aceasta bautura actioneaza intern pentru a creste rezistenta unghiilor si a le face mai stralucitoare. De asemenea, poti tampona unghiile cu suc de lamaie pentru a elimina petele de pe suprafata lor.
 
7. Fibromialgie. Apa cu lamaie plus exercitiile de yoga sunt combinatia recomandata de specialisti pentru a inlatura oboseala asociata cu fibromialgia.
 
8. Crampe musculare dupa antrenamente. Te-ai antrenat mai mult la sala, iar dupa aceea ai senzatia ca nu mai poti nici macar sa cobori scarile? Bea apa cu lamaie, iar durerile se vor reduce, disparand in cateva ore.
 
9. Articulatii umflate si dureri articulare. Ai dureri si ti-e greu sa te misti din cauza artritei, reumatismului sau gutei? Poti ameliora rapid umflaturile si durerile daca bei apa cu lamaie in fiecare zi. Sucul de lamaie reduce cantitatea de acid uric acumulata la nivelul articulatiilor, ajutandu-te sa previi sau sa tii sub control artrita, reumatismul sezonier si guta. Te vei misca mai usor si nu va mai fi atat de dureros sa te apleci cand ai nevoie de ceva.
 
10. Slabire. Apa cu lamaie suprima apetitul si favorizeaza eliminarea kilogramelor in plus. Te ajuta sa-ti stabilizezi glicemia, astfel incat nu vei mai ceda tot timpul in fata poftelor alimentare. Pectina din sucul de lamaie tine sub control senzatia de foame si favorizeaza digestia optima prin stimularea productiei de bila necesara pentru prelucrarea alimentelor consumate.
 
11. Raceala si gripa. Vitamina C din lamaie este un antioxidant natural. Consuma cat mai des apa cu lamaie pentru a preveni gripa si a fi plin de energie, chiar daca cineva stranuta sau tuseste langa tine. D.S.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img