joi, 25 aprilie, 2024

Cand se vor deschide, de fapt, bisericile in Romania. ”In prima faza se vor tine slujbe in aer liber”

Distribuie:

Publicat:

Bisericile și pandemia nu fac casă bună. Frizerii se deschid, muzee se deschid, bisericile ioc. Cu clarificări privind acest subiect a venit premierul Ludovic Orban, azi, în vizita la uzinele Ford și Dacia Mioveni.

Când se vor redeschide bisericile în România

În data de 23 martie, Patriarhia Română lua o serie de măsuri ca urmare a intrării în vigoare a ordonanței militare nr. 2. Slujbele nu s-au mai ținut cu participanți, iar botezurile și cununiile s-au desfășurat cu numai 8 părtași. Pe 2 aprilie, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, spunea: „Doar bisericile sunt închise! Cei care ne-au silit să nu vă primim în biserică să ne dea voie să deschidem”.

Din 15 mai, România trece la o altă stare: de alertă, când măsurile stricte de până atunci se vor fi relaxat.

Miercuri, subiectul ”redeschiderea bisericilor” a fost atins și de Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne. Oficialul și-a început discursul atrăgând atenția asupra faptului că lăcașurile de cult sunt călcate îndeosebi de persoanele dintr-o categorie de vârstă vulnerabilă cu COVID-19. Astfel, biserica trebuie să facă o analiză obiectivă în vederea redeschiderii.

„La biserică, în general, merg persoane de o anumită categorie de vârstă. Sunt persoane vulnerabile, trebuie gândit foarte bine, dacă nu cumva există riscul de infecţie în prima fază. Biserica şi preoţii au fost foarte riguroşi de Paşte, acum biserica trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă, să vedem ce putem face”, a declarat Marcel Vela.

Orban: În prima fază se vor ține slujbe în aer liber

Joi, aflat într-o vizită la uzina Ford din Craiova și la uzina Dacia Mioveni, și Ludovic Orban a abordat această temă. Premierul a spus ferm că, în primă fază, slujbele se vor putea ține numai în afara bisericilor.

”Probabil că, în primă fază, slujbele se vor putea ține în afara bisericilor, doar. Oricum, vine vara, așa că nu vor fi niciun fel de probleme în acest sens. Momentan, va mai trece ceva timp până când se va intra în biserici, dar vom permite asta în primă fază, slujbele în aer liber. Știm că oamenii așteaptă acest lucru, să poată intra la slujbă, dar prima fază va fi aceasta. Vom deschide și bisericile la fel ca toate lucurile din România, în etape”. Ludovic Orban la Mioveni, după vizita la uzina Dacia

sursa: playtech

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img