joi, 28 martie, 2024

Cand va fi canonizat Arsenie Boca

Distribuie:

Publicat:

Potrivit mediafax.ro,Biserica Ortodoxa Romana (BOR) a inceput procesul de canonizare a lui Arsenie Boca, prin Episcopia Devei si Hunedoarei, care strange dovezi si marturii despre viata parintelui, proces ce poate dura ani de zile, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica.

 Acesta a explicat ca procesul de canonizare incepe din teritoriu, in acest caz initiativa avand-o Episcopia Devei si Hunedoarei, in subordinea careia se afla Manastirea Prislop, unde a slujit parintele Arsenie Boca.

Episcopia va aduna dovezi si marturii privind viata lui Arsenie Boca, urmarind ortodoxia credintei, sfintenia vietii si evlavia populara. Odata stranse toate aceste date, dosarul va fi inaintat Sinodului Mitropoliei Ardealului, care il va completa, daca este cazul, si il va inainta mai departe Sfantului Sinod al BOR, pentru a fi analizat de Comisia de canonizare.

“In acest proces de canonizare e nevoie de rabdare si de timp. Poate dura ani”, a mai spus parintele Stoica, precizand ca Patriarhia nu a primit nicio petitie pentru canonizarea lui Arsenie Boca, dar ca exista o petitie online in acest sens.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img