vineri, 29 martie, 2024

Cand vom descoperi viata pe Marte? Anuntul neasteptat al directorului NASA

Distribuie:

Publicat:

Jim Bridenstine, directorul Agentiei Spatiale Americane, a facut o declaratie surprinzatoare despre descoperirea vietii pe Marte.
Bridenstine a declarat in cadrul unei conferinte ca echipa NASA este pe punctul unei descoperiri epocale: forme de viata pe Marte.

Anuntul vine dupa un moment trist legat de explorarea planetei Marte – roverul Oppotunity si-a incetat misiunea, dupa ce a fost acoperit de o furtuna de praf.

Acum, expertii NASA vor sa cercetaze mai in detaliu solul de pe Marte, unde cred ca vor descoperi „biosemnale”, care vor fi dovada existentei unor forme de viata.

„Vom cerceta mostrele de sol pentru a gasi acolo dovada vietii pe Marte. Pentru ca avem in echipa noastra oameni deosebiti, dragi prieteni, pot sa va spun ca suntem pe cale sa reusim asta”, a declarat Jim Bridenstine, potrivit Daily Mail.

Chiar daca anuntul pare prea frumos sa fie adevarat, in realitate exista indicii care ne conduc spre concluzia existentei vietii pe Marte.

Deja au fost identificate pe Marte urme de metan si molecule organice, care sunt bazele oricarei forme de viata. In plus, exista apa sub solul planetei.

NASA va lansa un alt rover spre Marte, Mars 2020, iar misiunea lui va incepe in iulie 2020.

Agentia Spatiala Americana are planuri mari in anii urmatori. In 2028, vrea sa puna bazele unei colonii pe Luna.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img