joi, 25 aprilie, 2024

Canities Subita, boala care te face să albești peste noapte. Care sunt cauzele?

Distribuie:

Publicat:

Canities Subita sau sindromul Maria Antoaneta este o boală care te face să albești efectiv peste noapte. Sunt mai puțin de 100 de cazuri de  Canities Subita documentate în literatura de specialitate. Dar cauza nu este pe deplin elucidată. Un posibil factor ar putea fi stresul extrem, spun specialiștii.

Potrivit unei recenzii publicate în Journal of the Royal Society of Medicine, cea mai veche mențiune a acestei afecțiuni este în anul 83 d.Hr. Se spune în această relatare că un savant în vârstă de doar 17 ani a muncit atât de mult încât a albit peste noapte.

Sindromul Maria Antoaneta – regina Franței a albit complet cu o seară înainte să fie ghilotinată

Însă cea mai cunoscută poveste despre albirea părului peste noapte este cea a Mariei Antoaneta, ultima regină a Franței din secolul al 18-lea.

 

În 1791, regina a fost condamnată la moarte. Conform legendei, cu o seară înainte să fie executată prin ghilotinare, Maria Antoaneta a albit complet. De unde și denumirea de „sindromul Maria Antoaneta” sub care mai este cunoscută afecțiunea Canities Subita.

Alte personalități cu această afecțiune ar fi fost Regina Maria a Scoției și scriitorul Sir Thomas More. Inclusiv despre fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, se zvonește că ar fi albit prematur într-o perioadă foarte scurtă.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img