vineri, 19 aprilie, 2024

Cantaretul Alexandru Jula a ajuns la spital, prezentand simptomele un accident vascular cerebral

Distribuie:

Publicat:

Cunoscutul cantaret de muzica usoara, Alexandru Jula, a ajun , luni, la Spitalul Judetean de Urgenta din Galati, prezentand simptomele unui accident vascular cerebral, iar in prezent starea lui de sanatate este stabila.
Alexandru Jula, care prezenta simptomele unui accident vascular cerebral, a fost preluat luni dimineata, din fata blocului unde locuieste din municipiul Galati, cu o ambulanta si transportat la Spitalul Judetean de Urgenta din Galati, in urma unui apel la 112. Potrivit unor surse medicale, starea lui de sanatate este una stabila in momentul de fata, dar va fi supus unor investigatii medicale amanuntite. 

Alexandru Jula s-a nascut pe 24 iulie 1934, la Simleul Silvaniei.

Debutul in televiziune si l-a facut pe 23 august 1962, iar la radio pe 1 ianuarie 1963.

De la 1 octombrie 1954 a intrat in echipa Teatrului Muzical "Nae Leonard" din Galati, sectia estrada, unde a debutat in spectacolul "Sugestii si reclamatii" cu piesele "E toamna iar" (St. Kardos) si "Povestea cu Ileana Cosanzeana" (Nicolae Kirculescu).

Intre 1965-1971 a colaborat si la premierele Teatrului "Constantin Tanase" din Bucuresti ("Carnaval la Tanase", "Aventurile unei umbrele", "Al optulea magnific", etc), numarandu-se printre invitatii permanenti ai spectacolelor Capitalei.

Din 1972, timp de 8 ani, a fost cooptat si in colectivul Teatrului "Fantasio" din Constanta. Alaturi de Ionel Miron si de Ilona Motica a montat spectacolul "Fantasio Studio 1" jucat in stagiunile 1970/1971 si 1971/1972 ale teatrului constantean.

Tot alaturi de Ionel Miron a realizat spectacolul galatean "Doi pe un balansoar… muzical" care a inregistrat peste 350 de reprezentatii.

Primul single (realizat in 1966 impreuna cu Ionel Miron) a fost urmat de alte 4 aparitii personale, dintre care discul editat in 1968 a inregistrat vanzari considerabile, continand piesele "Sotia prietenului meu", "Floare alba din Pireu" si coveruri. De-a lungul timpului a participat la festivaluri nationale si internationale unde a castigat mai multe premii, in anul 2002 fiind desemnat Cetatean de Onoare al municipiului Galati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img