miercuri, 27 martie, 2024

Capitalul social al Poştei Romane a fost majorat cu o primă tranşă de 153 milioane de lei

Distribuie:

Publicat:

Statul român a virat o primă tranşă în valoare de 153 milioane de lei în conturile Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), demarând astfel procesul de majorare a capitalului social al operatorului de servicii poştale, conform prevederilor legale, a anunţat, joi, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), într-un comunicat de presă, transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, restul până la 170 de milioane de lei urmează să fie virat către companie în trimestrul IV al acestui an.

"Statul român a majorat capitalul social al Poştei Române, conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 38/2018. Astfel, în conturile companiei a fost virată suma de 153.000.000 lei, urmând ca diferenţa până la suma de 170.000.000 lei să fie virată în trimestrul IV, conform art. 21 din Legea 500/2002. Este prima capitalizare pe care statul român, în calitate de acţionar majoritar, o face prin decizia Guvernului pentru Compania Naţională Poşta Română S.A.. Acest demers reprezintă atât o investiţie majoră, cât şi una de încredere a Executivului în capacitatea operatorului naţional de servicii poştale de a se reinventa pe termen mediu şi lung", se menţionează în comunicatul MCSI.

Ministrul Comunicaţiilor, Bogdan Cojocaru, susţine că Poşta Română este o companie de interes naţional, atât din punct de vedere al serviciilor prestate, cât şi din perspectiva reprezentativităţii structurilor teritoriale din mediul rural şi urban.

"Iată că promisiunea de redresare a Poştei Române a devenit realitate. Un efort substanţial în acest demers a venit din partea Executivului României, care a aprobat majorarea capitalului social al unei companii strategice'', a spus Cojocaru.

La rândul său, Costin Tudor, directorul general al CNPR afirmă că această capitalizare reprezintă un mesaj de stabilitate pentru angajaţii companiei.

"Poşta Română este unul dintre cei mai mari angajatori din România, iar reconfirmarea susţinerii, din partea statului român, reprezintă un mesaj de stabilitate pentru fiecare dintre cei peste 24.000 de angajaţi pe care îi are compania. De asemenea, această capitalizare este o investiţie de încredere în capacitatea companiei de a redeveni puternică şi profitabilă. Mă bucur că m-am alăturat echipei Poştei Române în acest moment deosebit pentru companie'', a subliniat Tudor.

Acţiunile emise pentru majorarea capitalului social urmează să fie oferite spre subscriere corespunzător cotei de participare deţinute în societate, respectiv 170 de milioane de acţiuni pentru acţionarul majoritar şi 56.666.667 de acţiuni acţionarului minoritar.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. La ora actuală, peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img