News Flash:

Captura impresionanta de tigari in Albita, circa 200.000 de pachete de tigarete in valoare de 900.000 lei au fost confiscate-FOTO

26 Martie 2014
1849 Vizualizari | 0 Comentarii
In urma unei actiuni pe linia prevenirii si combaterii traficului ilicit cu tutun desfasurata la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, politistii de frontiera, in colaborare cu lucratorii vamali si cu sprijinul reprezentantilor Oficiului European de Lupta Antifrauda si al unui producator de tigari, au indisponibilizat in vederea confiscarii 200.000 pachete de tigarete in valoare de 896.000 lei, care erau transportate in doua autoutilitare ce aveau ca destinatie, conform documentelor, Italia.

La inceputul acestei luni, la P.T.F. Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in Romania, un cetatean italian, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale, care efectua un transport de tigarete din Republica Moldova, pentru o firma din Italia.

Ca urmare a suspiciunilor aparute cu privire la legalitatea documentelor prezentate de cetateanul italian si pentru valorificarea unor informatii cu privire la faptul ca transportul de tigarete este fictiv, in scopul savarsirii unor fapte ilegale in sfera infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala, politisti de frontiera din cadrul S.T.P.F. Vaslui, S.P.F. Husi, P.T.F. Albita au declansat cercetari specifice, cu sprijinul Oficiului European de Lupta Antifrauda si JTI Romania.

In urma controlului efectuat, in cooperare cu inspectorii vamali, asupra celor doua autoutilitare, au fost descoperite 400 baxuri ce contineau 200.000 pachete de tigarete, fara marcaje fiscale.

Totodata, din verificarile specifice a rezultat ca documentele sunt fictive si destinatarul tigarilor nu detine autorizatiile legale pentru efectuarea importului de tigarete.

Intreaga cantitate de tigarete, in valoare de 896.000 lei, a fost retinuta in vederea confiscarii, iar mijloacele de transport, in valoare de 133.200, au fost indisponibilizate pana la finalizarea cercetarilor.

"In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de folosire, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale."a declarat Mihaela Denis LAZAR, purtator de cuvant al I.T.P.F. Iasi

Galerie Foto

FOTO_ALBITA.gif
albita upta antifrauda jti romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1472 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045205 (s)