News Flash:

Captura impresionanta de tigari la Albita

3 Mai 2014
1571 Vizualizari | 0 Comentarii
In urma cercetarilor, reprezentantului firmei de transport i s-a intocmit dosar penal pentru prezentarea de documente vamale falsificate si au fost ridicate in vederea confiscarii 620.000 pachete de tigari, in valoare de peste 2,6 milioane lei. 
In data de 25 aprilie, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul maghiar Janos M., in varsta de 51 de ani, care conducea un autocamion in care se aflau 1.240 baxuri de tigari (620.000 pachete de tigari).

La controlul de frontiera s-a stabilit ca Janos M. este angajatul unei firme de transport din Ungaria, fiind desemnat  sa se ocupe cu perfectarea documentatiei vamale, acesta detinind documentele vamale  si de transport, precum si un numar de 220  certificate de garantie  in valoare de 7.000 euro fiecare eliberate de o societate  din Ungaria.
Intrucat nici un comisionar vamal  nu si-a asumat   garantarea tranzitului, Biroul Vamal Albita a intrerupt efectuarea formalitatilor vamale.

Din studiul documentelor vamale  si de transport   a reiesit faptul ca intreaga cantitate de tigari a fost achizitionata de la o firma din Chisinau de catre o societate din Grecia, pentru doua societati din Marea Britanie, din care una intermediara.
Avand in vedere elementele de extraneitate si de securitate ale transportului s-a concluzionat faptul ca acesta prezinta suspiciunea de a fi fictiv, in scopul efectuarii de acte de contrabanda si evaziune fiscala.

Ca urmare a acestui fapt, au fost demarate cercetari, ocazie cu care s-a stabilit ca societatea din Grecia este in realitate un birou vamal iar adresa acestuia nu poate fi folosit ca destinatar pentru tigarete. De asemenea, din cercetarile politistilor de frontiera a reiesit faptul ca societatea din Marea Britanie nu prezinta elementele unei societati care are ca obiect de activitate astfel de operatiuni.   

"Politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Vaslui au intocmit cetateanului Janos M. lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de „tentativa de folosire, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate”
Intreaga cantitate de tigari in valoare de 2.666.000 lei a fost indisponibilizata in vederea confiscarii si lasata in custodie organului vamal, iar mijlocul de transport, in valoare de 150.500 lei a fost indisponibilizat. Totodata, au mai fost ridicate pentru cercetari cele 220 certificate de garantie prezentate de cetateanul maghiar, valoarea totala a acestora fiind de 1.540.000 euro.   "a declarat Nelu ZAHARIA,puratator de cuvant STPF Vaslui.

Galerie Foto

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1352 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012315 (s)