vineri, 26 aprilie, 2024

Captura impresionanta in actiunea ‘Foc de artificii’: Politia Romana a confiscat 9 tone de petarde in numai o saptamana

Distribuie:

Publicat:

Aproape 9 tone de articole pirotehnice au fost indisponibilizate de Poliția Română, numai în ultima săptămână, în cadrul acțiunii naționale ”Foc de artificii”, informează IGPR, care mai precizează că acțiunile polițiștilor vor continua în această perioadă, scrie Mediafax.

„În perioada 21 – 28 decembrie, polițiștii din toată țara, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Române, au efectuat 613 acţiuni și controale în complexe comerciale, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 205 persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice. În urma acțiunilor, polițiștii au constatat 254 de infracţiuni, iar față de 259 de persoane sunt efectuate cercetări în cauze penale”, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), printr-un comunicat de presă.

Citește și: Accident TRAGIC între un autoturism și un microbuz: Un bărbat a murit, iar alte patru persoane sunt GRAV rănite – FOTO

Totodată, au fost confiscate 8.954 de kg. de articole pirotehnice, în valoare de peste 200.000 de lei, iar pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 50.000 de lei.

„Exemplu: La data de 28 decembrie a.c., polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat în municipiul București, pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, de către persoane fizice și juridice. Aceștia au constatat că un bărbat ar fi deţinut în spațiul închiriat într-un complex comercial din București și ar fi oferit ilegal spre comercializare, către publicul larg, articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu reprezenta o societate autorizată pentru desfășurarea de operațiuni cu articole pirotehnice”, mai arată sursa citată.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img