News Flash:

„Caravana UMF Iași își continuă traseul prin Moldova

10 Aprilie 2017
2247 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a dat startul, în luna martie, unei ample acţiuni de prezentare a ofertei educaționale pentru anul universitar2017/2018 precum și de consiliere și orientare profesională a elevilor din clasele a XI-a și a XII-a. Intitulat „Caravana UMF Iași”, proiectul vizează 80 de colegii și licee din județele Iași, Vaslui, Neamț, Bacău, Botoșani, Suceava, Vrancea, Brăila șiGalați.
 
„Caravana UMF Iași” își propune să aducă în atenția elevilor o prezentare a facultăților și a bazei materiale a Universității, a oportunităților  pe care le poate avea un student medicinist în Iașiși o discuție despre perspectivele de carieră pe care studenții le au, după terminarea unei facultăți din cadrul UMF Iași. Acţiunea este menită să scoată în evidenţă valori specifice ale Universităţii precum excelența academică, oferta educaţională, detaliile admiterii, baza materială şi socială, oportunităţile care disting UMF Iași de celelalte universităţi de profil. Până la finalul luniimai,cadre didactice și studenți ai Universității de Medicină șiFarmacie „Grigore T. Popa” din Iași vor merge în 80 de colegii șilicee din zona Moldovei pentru a întâlni viitorii absolvenți și a le prezenta acestora oferta educațională a facultăților UMF Iași. S-au ales liceele de top din fiecare reşedinţă de judeţ precum şi liceele importante din oraşele acestor judeţe, făcându-se anterior şi o analiză amănunţită asupra locului din care provin candidațiiadmiterii la UMF Iași. Mai mult, atât cadrele didactice cât și studenții care susțin prezentările în cadrul Caravanei UMF Iași sunt absolvenți ai acestor licee. 
Primul circuit al Caravanei UMF Iași a fost în județele Bacău și Neamț. Profesorii și studenții mediciniști ieșeni s-au întâlnit cu elevii din 22 de colegii și licee din Bacău, Onești, Moinești, Roman, Piatra Neamț și Târgu Neamț, și au stat de vorbă cu aproape 2000 de elevi. Strategia preferată de mediciniști a fost cea de prezentare în sala de festivități a liceului, în plen, oferind posibilitatea unui număr mare de elevi de a primi un răspuns avizat la toate întrebările legate de admitere și de viața de student la UMF Iași.
Cel de-al doilea circuit va cuprinde județele Suceava, Botoșani și Vaslui. Astfel, în intervalul 3-5 aprilie, vor avea loc vizite în colegiile: CN „Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, CN „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, CN„EudoxiuHurmuzachi” din Rădăuți, CN „Petru Rareș” și CN „Ștefan celMare” din Suceava și CN „Nicu Gane” din Fălticeni. În ziua de joi, 6 aprilie, Caravana UMF Iași va fi în Colegiul Național „AT. Laurian”, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” și Liceul de Științe ale Naturii „Gr. Antipa” din Botoșani iar vineri, 7 aprilie, în ColegiulNațional „Grigore Ghica” și G.S. „Regina Maria” din Dorohoi. Înzilele de 10 și 11 aprilie, Caravana UMF Iași poate fi întâlnită încolegiile și liceele din Vaslui și Bârlad: Liceul Teoretic „MihailKogălniceanu”, Liceul Teoretic „Ștefan Procopiu”, Liceul Teoretic„Emil Racoviță” și Colegiul Economic„Anghel Rugină”, toatedin Vaslui și Colegiul Național „Gh. Roșca Codreanu”, LiceulTeoretic „Mihai Eminescu” și Liceul Pedagogic „I. Popescu” din Bârlad.
„Caravana UMF Iași” este cel mai amplu eveniment de promovareal Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Cifrele Caravanei UMF Iași 2017 sunt: 9 județe, 25 municipiiși orașe, 80 de colegii și licee, peste 10.000 de elevi.

Galerie Foto

Image.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1036 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040961 (s)