News Flash:

Cardul de Sanatate inca mai creeaza probleme la VASLUI

18 Mai 2015
2118 Vizualizari | 1 Comentarii
Zeci de vasluieni au solicitat in ultimele zile la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Vaslui, eliberarea de adeverinte de asigurat, cu toate ca aveau carduri de sanatate. Motivul este unul aberant, din punctul de vedere al conducerii CJAS Vaslui si anume, faptul ca in Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judetean de Urgenta nu merg calculatoarele sau conexiunea la Internet are probleme.

“Nu-mi explic cum poti sa trimiti oameni care au cardul in buzunar la CAS,dupa adeverinta de asigurat doar pentru ca in ambulatoriul spitalului nu merge calculatorul sau coxiunea la Internet. Cum sa pui pe drumuri niste oameni bolnavi, niste oameni care au nevoie de sprijin si nu de atitudinea refractara a unor oameni care nu cunosc legea, a declarat presedintele CJAS Vaslui, Simona Polak.

Aceasta a precizat ca atat medicii de familie cat si reprezentantii spitalelor trebuie sa se puna la punct cu legislatia in vigoare care spune ca orice pacient asigurat are dreptul sa primeasca servicii medicale chiar daca nu a primit cardul de sanatate sau nu are adeverinta de asigurat, in baza verificarilor care se fac de furnizorii de servicii medicale in interfata pusa la dispozitie de Casa Nationala de Sanatate. Simona Polak afirma ca adeverintele de asigurat se elibereaza doar daca se solicita un duplicat, se refuza cardul si acesta este returnat la CJAS sau daca solicitantul este nou asigurat in baza platii efectuate la ANAF.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0879 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028633 (s)