News Flash:

Cardul de sanatate, OBLIGATORIU incepand de ASTAZI

1 Mai 2015
1645 Vizualizari | 0 Comentarii
De la 1 mai 2015, cardul national de sanatate va deveni unicul instrument de decontare si validare a serviciilor medicale. Iata cand trebuie folosit acest card, cum poti afla daca ti-a fost emis, cum poti intra in posesia lui si ce faci in situatia in care il pierzi sau uiti codul PIN. Incepand cu data de 1 mai 2015, cardul national de sanatate va deveni unicul instrument de decontare si validare a serviciilor medicale.

Cardul va fi obligatoriu ca sa beneficiati de medicamente decontate de CAS, cu si fara contributie personala, si va fi prezentat de beneficiarul retetei la momentul ridicarii medicamentelor din farmacie. In cazul in care medicamentele sunt ridicate de la farmacie de catre un imputernicit, acesta va prezenta cardul sau, daca are, sau cartea de identitate/buletinul de identitate/pasaportul, ca sa poata lua de la farmacie medicamentele decontate de CAS. Pentru consultatii si proceduri in cabinetul de reabilitare medicala va fi, de asemenea, obligatorie prezentarea cardului. Pentru procedurile de acupunctura, acordate in baza de tratament, prezentarea cardului e obligatorie si se face in fiecare zi de tratament/fiecare zi in care se acorda servicii de acupunctura din cadrul curei de tratament.

Cardul national de sanatate va fi obligatoriu la internarea si externarea din spital, pentru accesarea serviciilor medicale spitalicesti in regim de spitalizare continua, cu exceptia urmatoarelor situatii:

- la internare in spital, daca criteriul la internare este urgenta medico-chirurgicala;

- la externare din spital pentru cazurile transferate la un alt spital, si la internare ca si caz transferat;

- la externare pentru situatiile in care s-a inregistrat decesul asiguratului.

Daca vrei sa primesti servicii medicale spitalicesti in regim de spitalizare de zi, prezentarea cardului national de sanatate va fi obligatorie la fiecare vizita, cu exceptia situatiilor in care criteriul de internare este urgenta medico-chirurgicala pentru serviciile acordate in structurile de urgenta (camera de garda/UPU/CPU) care nu sunt finantate de Ministerul Sanatatii/ministerele si institutiile cu retea sanitara proprie. Cardul national de sanatate va fi obligatoriu pentru acordarea de servicii medicale prevazute in pachetul de baza, din ambulatoriul de specialitate de medicina dentara.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1072 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038693 (s)